Premii pentru fidelitate și vârstă! Seniorii Lugojului, recompensați cu bani și diplome de Primăria Municipiului

Municipalitatea lugojeană a premiat cu suma de 300 de lei seniorii din urbe în vârstă de peste 90 ani, dar și cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie neîntreruptă. Festivitatea, devenită deja tradiție, s-a desfășurat la Cinematograful Bela Lugosi, amfitrion fiind primarul Lugojului, Francisc Boldea.

După vizionarea unui film de prezentare al municipiului de pe Timiș, în care accentul a fost pus pe schimbările şi realizările edilitare şi de infrastructură produse în ultimii ani în Lugoj, dar și pe relaţiile dezvoltate cu mai multe municipalităţi din afara ţării, seniorilor le-au fost acordate diplome de excelență și de fidelitate, însoțite și de o răsplată materială.

Au fost acordate 15 premii, în valoare totală de 4.500 de lei, dintre care zece cuplurilor Emil și Gheorghița Boldescu, Cornelia și Dorel Cernescu, Cornelia și Pantelie Dorca, Maria și Mihai Gamba, Paraschiva și Francisc Goli, Maria și Carol Liep, Dorina și Costică Prangate, Maria și Cornel Seracin, Maria și Ioan Todor, Ecaterina și Aurel Vlad, iar alte cinci distincții seniorilor Ana Căprariu, Viorica Ilie, Elena Ionescu Soitariu, Ana Reiter, Crăciuna Toplicean. Evenimentul a fost organizat de către Primăria Municipiului Lugoj, împreună cu Direcția de Asistență Socială Comunitară Lugoj.

Aceste festivități sunt organizate în urma Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Lugoj nr. 168/2008, prin care s-a decis acordarea diplomei şi premiului de fidelitate cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie neîntreruptă, precum şi a diplomei şi premiului de excelenţă pentru persoanele cu vârstă venerabilă, în etate de peste 90 de ani.