Premii de mii de lei pentru cei mai harnici reșițeni!

Primăria Reșița lansează o provocare pentru cetățeni. Asociațiile de proprietari se pot înscrie la un concurs care le va aduce premii de mii de lei. Totul depinde de spiritul civic de care vor da dovadă.

În cadrul amplei campanii de curățenie, lansată de Primăria Reșița la mijlocul lunii februarie, se va organiza și un concurs între asociațiile de locatari, denumit „Reșița curată. Curățăm și menținem”. Competiția are menirea de a-i determina pe reșițeni să își curețe zona din preajma blocurilor sau caselor în care locuiesc, activitate care le-ar putea aduce premii de mii de lei.

„Concursul va avea loc în perioada 12 martie – 12 iunie. O să avem mai multe premii: 3 premii de 2.000 de lei, două premii de 1.000 de lei, 3 premii de 500 de lei și 5 mențiuni de 100 de lei. Deci sunt substanțiale și suficient de bune pentru a motiva fiecare asociație să depună tot efortul pentru acțiuni de curățenie. Punctajul se referă la gazon, întreținerea lui, plantat sau neplantat, gardul viu, întreținerea parcărilor, a garajelor, intrările în bloc. Puteți obține maximum 45 de puncte. Va fi o comisie care va analiza punctajele”, a declarat Octavian Barbu, șef birou în cadrul Serviciului de Gospodărie Urbană și Mediu.

celtic transilvania 1000x100px

Sumele de bani vor putea fi utilizate de asociațiile de proprietari câștigătoare pentru tot felul de lucrări de renovare sau diverse dotări.

Astfel de concursuri au fost organizate și în anii precedenți, însă premiile au avut o valoarea mai scăzută. O altă noutate o constituie anul acesta metoda de înscriere în concurs. „Ca și noutate față de anii trecuți, acum vom avea o cerere de înscriere, asociațiile doritoare vor trebui să completeze o cerere care se va regăsi pe site-ul Primăriei sau la Centrul de Informare. Astfel, noi vom putea face vizite punctuale la cei care s-au înscris”, informează Octavian Barbu.