Premierul Orban îi strică socotelile președintelui Vela! Pe Mocioalcă îl trimite în Parlament!

untitled design set 970x90 px

Marcel Vela, actualul ministru al Afacerilor Interne, ar fi câștigat la pas șefia Consiliului Județean Caraș-Severin în cazul alegerilor prin vot uninominal, numai că Ludovic Orban a optat pentru varianta care-l trimite pe liderul PNL Caraș-Severin la masa negocierilor, acolo unde, în urmă cu patru ani, a jucat cartea pierzătoare. 

Șeful Executivului, Ludovic Orban, a anunțat, astăzi, faptul că Guvernul susține alegerea președinților de consilii județene de către consilierii județeni. „În privința alegerii președinților de Consilii Județene, din cauză că și UDMR susține această inițiativă există șanse foarte mari ca acest proiect de lege să iasă din defuncta Comisie de Cod electoral, că există o majoritate favorabilă, se poate adopta pe cale parlamentară. Dar vom analiza să vedem clar ce se întâmplă. Și aici vrem să intervenim în cazul în care prin tergiversări procedurale poate fi împierdicată adoptarea acestei modificări. Poziția noastră este foarte clară, ne dorim ca președinții de Consilii Județene să fie aleși de consilierii județeni”, a declarat premierul Ludovic Orban într-un interviu acordat Hotnews.ro.

În aceste condiții, negocierile dintre partidele politice vor da viitorul președinte al Consiliului Județean, ceea ce face ca procentele lui Marcel Vela, reprezentând încrederea pe care o au cărășenii în el, să nu mai însemne mare lucru. Cu alte cuvinte, se joacă! Anunțul premierului Orban a mai lămurit un lucru. Ion Mocioalcă va candida la parlamentare, pentru Consiliul Județean pregătind un nume surpriză.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/