Premierul Grindeanu vine azi la Timişoara. La partid!

PSD Timiș are programată pentru sâmbătă o ședință a Comitetului Executiv Județean, ședință la care presa locală anunța că va participa și premierul Sorin Grindeanu. Informaţia a fost confirmată, de altfel, aseară şi de Victor Ponta.

Deși Liviu Dragnea a anunțat că CExN l-a exclus din PSD pe Sorin Grindeanu, acesta din urmă a subliniat că, potrivit statutului, nu poate fi exclus decât de organizația din care face parte.

Jurnalistul reșițean Mălin Bot susține că ar fi discutat acest aspect chiar cu Ecaterina Andronescu și redă chiar discuția avută:

„La finalul C.Ex. am întrebat-o pe Ecaterina Andronescu care e situația. Iată dialogul scurt:

L-ați dat afară pe Grindeanu din PSD?

E.A.: Da!

Statutul nu prevede că numai organizația locală poate face asta?

E.A. Ba da, dar va ajunge și acolo!” (https://malinbot.wordpress.com/2017/06/16/cum-reactioneaza-dragnea-la-intrebarea-un-infractor-da-jos-propriul-guvern-pentru-ca-nu-il-scapa-de-puscarie/).

Cu alte cuvinte, cel mai probabil în CExN se poate să se fi aprobat, de fapt, doar o recomandare pentru PSD Timiș de excludere a lui Sorin Grindeanu, care a declarat și public că el este încă membru PSD. Iar ședința de mâine ar putea avea pe ordinea de zi și această recomandare, deși PSD Timiș este singura organizație județeană care a adoptat deja o rezoluție de susținere a premierului chiar înainte de a se pune problema excluderii acestuia din PSD.

Sorin Grindeanu declara că a intrat în PSDR în anul 1996, pe perioada studenției sale petrecută la Timișoara. El este și ultimul președinte ales al PSD Timiș.