Premierul Grindeanu le rânjește în nas sutelor de mii de români din stradă! Nu demisionează! Parlamentarii PSD de Caraș-Severin îl susțin!

Cărășeanul din fruntea guvernului așteaptă demisia ministrului Justiției, Florin Iordache, în timp ce a trimis Parlamentului spre dezbatere aceeași formă a scadaloasei Ordonanțe 13, abrogată într-un final la presiunea străzii.

Reșițenii au rămas în stradă, la fel cum s-a întâmplat în toată țara, chiar dacă premierul Sorin Grindeanu a abrogat Ordonanța de albire a politicienilor penali. Și asta pentru că și-au pierdut încrederea într-un om în care își puseseră atâtea speranțe. Protestatarii spun că, dacă a încercat astfel de lucruri mârșave o dată, în mare taină, la ceas de noapte, o va încerca și cu alte ocazii. Ba, mai mult, premierul insistă pentru modificarea Codurilor Penale și pe unele prevederi care i-ar face scăpați pe o mulțime de prăduitori ai bugetului de stat. Tocmai din acest motiv, strada cere demisia premierului și a președintelui PSD, Liviu Dragnea, cel care i-ar dicta de fapt lui Grindeanu fiecare mișcare.

Parlamentarii social-democraţi, printre care și Ion Mocioalcă, Ion Spânu, Luminița Jivan și Ionuț Chisăliță, susţin în continuare guvernul Grindeanu şi spun că Executivul nu are de ce să demisioneze. Am avut o întâlnire cu grupurile reunite, era firesc, grupurile reunite şi-au exprimat fără echivoc susţinerea în continuare pentru Guvernul Grindeanu. (…) Au avut intervenţii câţiva colegi care şi-au exprimat susţinerea totală pentru continuarea guvernării, ceea ce era important şi pentru premier să afle”, a spus Dragnea. “O să vedem ce se întâmplă în zilele următoare, guvernul nu are de ce să demisioneze”, a adăugat Dragnea, întrebat cum vor fi gestionate protestele din stradă, dacă vor continua. Potrivit Mediafax, Dragnea a mai spus că premierul Grindeanu şi ministrul de Justiţie, Florin Iordache, vor avea o discuţie după ce pică moţiunea de cenzură, urmând ca premierul să ia o decizie în privinţa demiterii acestuia.

Premierul Sorin Grindeanu îi îndeamnă pe toți protestatarii la calm și le aduce aminte celor care îi cer demisia de votul din 11 decembrie, când PSD a câștigat categoric alegerile parlamentare.

„Eu am văzut că există începând de ieri, parcă încep să devină vizibile două tabere. Eu i-aș îndemna și pe unii și pe ceilalți la calm. Repet, noi avem nevoie de stabilitate, de lucruri care să ne unească. Am înțeles mesajul. Am înțeles mesajul dat de stradă, tocmai de aceea am luat decizia de a abroga ordonanța. Pe de altă parte, susținătorii noștri și cei care vor să mergem mai departe simt nevoia să-și manifeste această susținere. Eu i-aș îndemna la calm pe toți”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu, întrebat ce mesaj le transmite protestatarilor, citat de Mediafax.

Ziariștii i-au atras atenția că la protestul antiguvernamental au participat aproximativ 600.000 de oameni în toată țara, în timp ce la cel de susținere a Executivului circa 1.500 de oameni.

„Nu. Dacă am fost înțeles în forma asta… Numai că, totodată, noi am avut în urmă cu câteva săptămâni, șapte dacă nu mă înșel, alegeri, în care vorbim de milioane de voturi. De asemenea, acele milioane de voturi înseamnă susținere pentru ceea ce înseamnă acum coaliția PSD-ALDE. Nu, nu înseamnă un cec în alb, dar s-a creat o majoritate în Parlament, iar acea majoritate susține guvernul!, a răspuns premierul.