Premierul Ciucă îi curtează pe UDMR-iști: Când se va produce rocada, este nevoie de asigurarea continuităţii

ciuca si hunor
untitled design set 970x90 px

UDMR reprezintă un pol de stabilitate și profesionalism, a afirmat premierul Nicolae Ciucă, la Congresul maghiarilor de la Timișoara. 

„Pentru că, mai în glumă mai în serios, discutăm despre o serie întreagă de evenimente care urmează să se întâmple, respectiv rotativa, putem să constatăm că la dumneavoastră lucrurile sunt aşezate. Sunteţi al treilea preşedinte, deci nu aveţi probleme cu rotativa.”, i-a spus Nicolae Ciucă lui Kelemen Hunor, în Congresul UDMR de la Timișoara.

Premierul a vorbit apoi despre coaliția de guvernare.

CITEȘTE ȘI: Marcel Ciolacu, la Congresul UDMR: „După ce am rezolvat problema cu Ardealul, am venit să rezolv și problema cu Banatul”

„Nu am să nominalizez niciunul dintre miniştrii din Cabinet, pentru că sunt cu toţii la fel de buni şi vreau să mulţumesc tuturor miniştrilor, inclusiv celor de la UDMR, pentru modul în care au înţeles să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu şi în felul acesta să reuşim să facem ceea ce este necesar şi ceea ce va fi necesar în continuare pentru România. (…) Înainte să fi avut tangenţă cu politica, am auzit de multe ori că la nivelul UDMR sunt lideri care sunt profesionişti, sunt serioşi. Acum, după această perioadă de un an şi jumătate cât am condus Guvernul României, pot să confirm. Am lucrat şi lucrăm cu oameni profesionişti, care ştiu ce au de făcut şi care indiferent de opiniile pe care le-am avut pe o speţă sau alta, am găsit de fiecare dată echilibru şi am putut să mergem mai departe. Asta spune mult despre atributul acesta – seriozitate. Eu îl traduc ca fiind vorba nu despre oameni, ci fiind vorba despre obiective, despre ceea ce vrem să facem în politică.”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Cu privire la momentul la care se va produce rotativa, premierul, președintele PNL, a spus că obiectivul principal trebuie să fie continuarea reformelor pentru îndeplinirea ţintelor şi jaloanelor din PNRR.

ciuca si colacu

„În momentul în care se va produce această rocadă la nivelul Guvernului este nevoie de asigurarea continuităţii, este nevoie de a face în continuare acelaşi efort comun pentru a îi convinge pe cetăţenii României că ceea ce facem este o asumare astfel încât să putem să asigurăm îndeplinirea acelor obiective, împlinirea acelor aşteptări pe care oamenii le au de la noi. Cu certitudine, obiectivul nostru principal de când am preluat guvernarea a fost să ne asigurăm că îndeplinim ţintele şi jaloanele şi facem reformele. Reformele vin cu o parte care asigură îndeplinirea acelor obiective asumate, chiar dacă la vremea când ele au fost aprobate nu era direct implicaţi în acest proces, dar acum au fost asumate şi aceasta este linia pe care trebuie să mergem. Datoria noastră este să ne asumăm şi aceste reforme. Unele dintre ele sunt mai dificile, altele sunt mai uşor de aplicat. Cu certitudine cred că trebuie să vorbim mai mult cu oamenii, să explicăm mai bine ce avem de făcut astfel încât să nu trezim acele dubii sau suspiciuni pentru care apar o serie întreagă de discuţii şi comentarii că nu ne-am afla pe acel drum despre care vorbim şi pe care oamenii îl aşteaptă de la noi.”, a afirmat Ciucă.

CITEȘTE ȘI: UDMR mai vrea la guvernare. Kelemen Hunor, la Timișoara: „E ca şi o bătaie bună la cârciumă” 

„Orice Congres politic înseamnă încheierea unei etape sau continuitate, cum este cazul acum. Ca atare, eu sunt convins că nu aveţi nevoie nici îndemnul, nici de urările noastre şi aveţi nevoie de prezenţa noastră aici pentru a confirma că există disponibilitate pentru ceea ce noi am convenit şi pentru tot ceea ce noi ne-am angajat să realizăm în guvernarea României. Eu am convingerea, de asemenea, că în acest context complicat, prezenţa celor trei partide, într-o coaliţie, nu face altceva decât să ne determine să ne determine să strângem rândurile pentru a putea ca împreună să facem faţă tuturor acestor provocări şi privind nu departe nu departe de graniţa României, privind la ceea ce se întâmplă în Ucraina, la războiul ilegal şi neprovocat al Rusiei împotriva poporului ucrainean să spunem că tot împreună trebuie sa facem faţă nu doar provocărilor, ci şi ameninţărilor. Ca atare, domnule preşedinte, vă doresc ca lucrările Congresului să se desfăşoare aşa cum va doriţi şi de ce nu, să aveţi la final o concluzie care să vă determine să scoateţi în evidenţă eficiența şi de ce nu, liniile de politică pentru viitor. Vă mulţumesc şi vă doresc succes!”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

Sâmbătă, la Timișoara, delegații la Congresul UDMR își vor alege conducerea. Kelemen Hunor este singurul care și-a anunțat candidatura pentru funcția de lider al formațiunii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/