PREMIERĂ. Târgul Primăverii la Oţelu Roşu, un regal al crescătorilor de animale şi producătorilor agricoli din Valea Bistrei [FOTO]

Câteva sute de locuitori ai Văii Bistrei au vizitat azi Stadionul Vichente Birău din Oțelu Roșu cu ocazia desfășurării primei ediții a Târgului Primăverii, în organizarea Primăriei orașului de pe Bistra.

Crescători de animale, producători agricoli, meșteri populari și-au expus marfa, fără a li se percepe vreo taxă de către administrația publică locală. Deși unii comercianți au fost de părere că stadionul este un pic cam departe de zona centrală, primarul Luca Mălăiescu a precizat că a ales această locație pentru că în zona centrală nu puteau fi expuse animalele spre vânzare.

„Sunt de părere că în zona centrală poate că ieșeau mai repede din case locuitorii orașului, însă să știți că târgul se adresează și locuitorilor de pe Valea Bistrei, care cu siguranță că duminică vor veni în număr mai mare, fiind zi nelucrătoare. Însă de la primele ore ale dimineții au venit câteva sute de cumpărători, de privitori și, de ce nu?, de curioși. Am dorit să organizez acest târg în urma discuțiilor pe care le-am purtat cu crescătorii de animale, cu producătorii agricoli de pe Valea Bistrei, am decis să încercăm un târg de primăvară la Oțelu Roșu și, dacă va avea succes, vom încerca și în toamnă. Poate însă locația va fi schimbată, pe platoul din fața combinatului. Suntem în discuții avansate cu un investitor pentru o mică fabrică de lactate, pentru ca crescătorii de vaci să nu mai fie nevoiți să arunce laptele pentru că nu au unde să-l vândă. Dacă vom reuși să finalizăm acest proiect, cu siguranță că cei care au la ora actuală două-trei vaci își mări efectivul”, ne-a declarat primarul Orașului Oțelu Roșu.

Florile s-au vândut foarte bine, însă au fost expuse spre vânzare şi produse apicole, brânză, caș, telemea de vacă, cârnați din carne de capră și de porc, țuică de Banat, verdețuri, legume, articole de îmbrăcăminte, costume populare și chiar produse din alamă, cum ar fi cazan de țuică.

Târgul continuă și mâine, când sunt așteptați mai mulți vizitatori, care își pot cumpăra pe alese cele de trebuință.