PREMIERĂ pentru vestul țării! Cinematografele din Reșița și Caransebeș au fost incluse în rețeaua Europa Cinemas!

Cinematografele din Reșița și Caransebeș au devenit membre ale rețelei Europa Cinemas. Totul se datorează publicului din cele două municipii care a dat dovadă de bun gust, alegând, în proporție destul de mare pentru vremurile pe care le trăim, filmul românesc și pe cel european.

Munca firmei Marcom Fantastic SRL, în colaborare cu primăriile din Reșița și Caransebeș, a fost recunoscută la nivel european. Efortul deloc de ignorat de a atrage publicul, în special pe cel tânăr, spre filmul de artă și animație produse în România sau măcar în Europa a fost răsplătit prin includerea în rețeaua Europa Cinemas, ambele cinematografe, Dacia și Luna, primind câte o steluță.

„S-a muncit foarte mult pentru promovarea filmelor europene și producția autohtonă, filmul românesc. Sunt filme de animație, dar și de artă. Este destul de greu să convingi publicul să vină la filmele bune, mai mult decât la cele comerciale. Asta înseamnă că la filme vine un alt gen de public, mult mai select. Am încercat să promovăm foarte mult cele două cinematografe, să aducem elevi, să organizăm gale ale filmului românesc. Faptul că avem o steluță pentru noi e lucru mare”, a declarat, pentru Express de Banat, Maria Bikfalvi, reprezentantul SC Marcom Fantastic SRL.

Monitorizarea s-a făcut pe anul 2018, atunci când în Caraș-Severin au venit echipele de filmare de la „Moromeții 2” și „Pup-o, mă!”, două producții autohtone de succes.

În anul care e pe cale să se încheie, 30% dintre spectatorii cărășeni au ales filmele românești și europene. La nivel național, doar 13 cinematografe au fost acceptate în rețeaua europeană, 4 dintre ele fiind administrate de firma Marcom Fantastic SRL, cea care aduce filmele și în Caraș-Severin. Ținta supremă a societății este de a aduce în Caraș-Severin 5 steluțe din partea Europa Cinemas.

Europa Cinemas este prima rețea de cinematografe axată pe filme europene. Creată în anul 1992 la inițiativa a 30 de cinematografe, rețeaua are în prezent peste 1.100 de membri din 43 de țări, scopul fiind de a susține logistic și financiar instituțiile de cultură care înțeleg să ofere publicului cât mai multe producții europene, țintind spre publicul tânăr.