Premieră medicală la Reșița. Metoda „laparoscopie urologică”, inaugurată cu succes!

La Spitalul Județean din Reșița a fost operată astăzi prima pacientă prin metoda proaspăt inaugurată de medicii specialiști.

La intervenție au asistat și specialiștii din Cluj, care timp de câteva luni bune au fost un excelent ghid pentru cei din Reșița. Performanța de astăzi a fost posibilă doar în urma dotării de sute de mii de euro pe care a făcut-o Consiliul Județean Caraș-Severin. „Urologia a devenit, astfel, o secţie fanion a judeţului Caraş-Severin. Dacă medicul primar urolog Iosif Secăşan a dezvoltat chirurgia urologică endoscopică, medicul urolog Gheorghe Beg, şeful secţiei, a pus în funcţiune chirurgia urologică laparoscopică, respectiv un alt tip de abordare a patologiei, pentru care Consiliul Judeţean a avut o contribuţie de aproape 240 mii euro”, a declarat directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Dumitru Secăşan, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o astăzi, alături de medicii care au realizat operația, dar și de liderii forului județan, care au asigurat finanțarea.

„Cred că sunteţi norocoşi că aveţi o echipă medicală ca cea condusă de doctorul Gheorghe Beg. Este o echipă care are preocupări să evolueze înspre chirurgia minim-invazivă pentru pacient. Ca să poată fi posibilă ziua de astăzi, doctorul Beg s-a deplasat anul acesta, aproape în fiecare săptămână, la Cluj, pentru a participa la intervenţiile chirurgicale laparoscopice. Vineri am stat doar în spatele său, în timpul primei intervenţii de acest gen, la Reşiţa, şi sunt mândru de echipa de la Reşiţa. După-amiază, pacienta operată va face, deja, primii paşi”, a afirmat medicul Bogdan Petruţ, care a ajutat la specializarea doctorilor de la Spitalul Județean de Urgență.

leader board 728 x 90 px

Cum a contribuit forul județean?

Investiţia Consiliului Judeţean Caraş-Severin constă într-un sistem avansat pentru chirurgia laparoscopică şi laser chirurgical pentru secţia Urologie, în valoare de aproape 200 mii euro, la care se adaugă şi mesele chirurgicale, care se ridică la circa 37 mii euro.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157649062129605″]

„Din fericire, la Reşiţa avem şi corpul medical profesionist capabil să lucreze cu această aparatură. Din punctul de vedere al politicii investiţionale, noi vom continua, nu doar în ceea ce priveşte tehnica medicală. Spitalul cunoaşte şi o activitate de reabilitare a clădirii, hotelieră, şi nu numai. La sfârşitul acestui an, după ce vom da în funcţiune cele trei centrale termice, pentru fiecare din cele trei staţionare din municipiu, şi vom termina reabilitarea hotelieră, la nivel european, a Secţiei de obstretică-ginecologie, putem spune că am investit în trei ani, de când am devenit proprietarii acestui spital, peste patru milioane euro”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde.

Rămâi cu Express de Banat. Află sumele investite de forul județean în ultimii ani!

Comments

  1. MULTUMESC BUNULUI DUMNEZEU CA A BINECUVINTAT ACEST COLECTIV DE MEDICI DE LA UROLOGIA RESITEI , EXIST DATORITA UNUIA DIN ACESTI MINUNATI MEDICI . HARUL SI SUFLETUL DOMNIEI SALE II SINT DATOR SUPRAVIETUIRII MELE . MULTUMESC STIMATE DOMNULE DOCTOR IOSIF SECASAN .