Premieră medicală în Caraș-Severin! Hernie hiatală, operată laparoscopic!

operatie spital caransebes
untitled design set 970x90 px

Noua generație de medici chirurgi a bifat cu succes o nouă intervenție în premieră în sala de operații a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, o operație făcută pentru prima dată într-un spital din județ și chiar în regiune!

Unitatea spitalicească din Caransebeș ține tot mai des pasul cu tot ceea ce e nou și inovativ, iar asta se datorează actualului management, care oferă suport consistent ori de câte ori e nevoie, dar mai ales tinerilor medici care au ambiția extraordinară de a scrie paginile medicinei moderne în Banat. La finele săptămânii trecute, Gheorghe Borcean jr., fiul chirurgului care a condus atâția ani Colegiul Medicilor din România, a intrat în sala de operații alături de o întreagă echipă medicală, pentru o cură chirurgicală pe cale laparoscopică făcută la două paciente ce sufereau de hernie hiatală. „Această premieră e rezultatul colaborării dintre clinica Chirurgie II a Spitalului Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara, condusă de prof. dr. Ciprian Duță, și secția Chirurgie Generala a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Operațiile s-au derulat în blocul operator al spitalului din Caransebeș de către echipa chirurgicală coordonată de dr. asis. Univ. Dan Brebu, din care am făcut parte eu și dr. Rami Hajjar, doamna doctor anestezist Lavinia Covaci și asistenții instrumentar Ioan Codreanu și Ionuț Miculescu. Suportul tehnic specific a fost asigurat de Clinica Sfânta Maria Timișoara, condusă de prof. dr. Lazăr Fulger.”, ne-a spus doctorul Borcean jr., care e deja „recidivist” în premiere medicale pentru Caransebeș și Caraș-Severin.

operatie spital caransebes2

Pacientele evoluează favorabil, se vor externa în câteva zile, deși intervențiile au fost foarte complexe. Hernia hiatală reprezintă deplasarea unei părți a stomacului din cavitatea abdominală în torace. Boala este diagnosticată printr-o endoscopie digestivă superioară. Intervenția laparoscopică a presupus ca, prin mai multe orificii mici, stomacul să fie în abdomen, iar defectul herniar să fie suturat. Inciziile făcute sunt foarte mici, durerea e redusă post operator, iar perioada de spitalizare și de recuperare e redusă.

publicitate ziar expresb 1000x100

operatie spital caransebes3

„Vreau să mulțumesc conducerii Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, domnului Adrian Dumbravă, doamnei Liuba, pentru interesul arătat dorinței noastre de înnoire și pentru achiziția celor necesare acestor două intervenții foarte laborioase.”, ne-a mai declarat Gheorghe Borcean Jr., nu înainte de a promite că în sala de operații de la Caransebeș se vor face și alte „minuni”.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/