Premieră la Teatrul de Vest! Actorul Florin Ionescu, pentru prima oară pe scena din Reșița!

Teatrul de Vest din Reșița pregătește o nouă premieră pentru spectatorii cărășeni. Duminică, 14 octombrie, de la ora 19, managerul Florin Ionescu va urca pe scenă în calitate de actor după câțiva ani de pauză.

„Prah” („Praf”) este premiera pe care cărășenii o pot viziona duminică pe scena Palatului Cultural din Reșița. Piesa prezintă povestea unei familii tradiţionale, care duce o viaţă modestă, în care greutăţile şi lipsurile cotidiene alternează cu apăsarea speranţelor neîmplinite. Cu greu s-ar putea afirma că cei doi membri ai familiei, un bărbat şi o femeie, sunt fericiţi! Cu toate acestea, apare posibilitatea nesperată a îmbogăţirii peste noapte! Cum se răsfrânge șocul acesta asupra fiecăruia în parte, asupra familiei, ce înseamnă schimbarea, ce înseamnă grija zilei de mâine, ce înseamnă grija unei averi neașteptate, ce înseamnă fericirea, sunt întrebări care tulbură cursul vieţii de până atunci a celor doi eroi.

Familia din piesă este alcătuită din Ildiko Frank, cea care semnează și regia, respectiv managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu. Cei doi au colaborat de-a lungul timpului, însă pentru managerul Florin Ionescu rolul de actor este primul după o perioadă de 4 ani.

Este prima mea apariție după o pauză de 4 ani ca actor și de aceea am rugat-o pe Ildiko să vină ea să facă spectacolul pentru că este partenerul cu care am jucat pe scenă cel mai mult, aproape 20 de ani am jucat noi împreună, în toate limbile: maghiară, germană, română și e partenerul în care am cea mai mare încredere”, declară managerul Teatrului de Vest.

„Este important de spus că eu, deși sunt unguroaică, având limba maternă maghiară, totuși am jucat în viața mea de până acum mai mult în germană, decât în maghiară, dar este extrem de solicitant pentru mine să joc în română și pot să spun și eu același lucru despre Florin, dar numai în combinația asta mi-am putut imagina acest lucru, jucând cu el și regizându-ne pe noi doi, că altfel nu m-aș fi băgat. Deci suntem buni parteneri. A treia parteneră care nu este acum cu noi, dar ne cunoaștem ca echipă de mult este Erika Csegoldi, care trăiește de 20 de ani în Budapesta, dar e din România și am lucrat și la piesa asta împreună. Deci ce veți vedea duminică este rezultatul muncii noastre în 3, plus evident echipa teatrului. De față e și Matei (n.r. Mircioane) care ne-a ajutat enorm de mult și în general am fost foarte mulțumită de oamenii de aici cu care am avut noroc să lucrez în perioada asta pentru «Prah». Ce ai spus este excelent, mai mult de atât nu cred că trebuie spus”, a declarat Ildiko Frank, regizorul și actrița principală a piesei de duminică.

Biletele sunt puse în vânzare. Informații puteți obține la numărul de telefon 0771 654 638.