Premieră la Oraviţa. Gata cu chiulul la Liceul Dragalina! Părinţii văd online notele şi absenţele!

explo 1000x200

Elevii de la Liceul Teoretic „General Dragalina” din Oravița care nu se prea omoară cu cartea nu-și mai pot duce părinții de nas. Primăria va suporta de la bugetul local costurile unui catalog electronic!

Viceprimarul orașului, Lorena Ion, a dezvăluit că învățământul orăvițean se pregătește de o premieră la nivel de județ. E vorba despre implementarea catalogului electronic. „Părinţii vor vedea în timp real notele şi absenţele elevilor. Acest catalog reduce în primul rând absenteismul, dar şi notele elevilor cred că se vor îmbunătăţi. Fiecare părinte primeşte o parolă şi poate vedea doar situaţia şcolară a fiului său. Am înţeles că se mai doreşte implementarea unui astfel de proiect la Liceul Traian Lalescu din Reşiţa, în rest nu știu să mai existe într-o altă unitate școlară din județul nostru acest catalog electronic”, a explicat pentru expressdebanat.ro, Lorena Ion.

Investiția va fi suportată de la bugetul local. Mai trebuie spus că fiecare profesor va primi o tabletă pentru a putea introduce la zi situația școlară a fiecărui elev într-un soft aprobat de Ministerul Educaţiei.

banner 970 x 250