Premieră la Mehadia: nicio localitate fără locuri de joacă!

loc de joaca

Este una dintre cele mai mari localități din Caraș-Severin, dar până în 2021 aici nu a existat nici măcar un loc de joacă pentru copii. Lucrurile sunt însă pe cale de a se schimba în bine pentru cei aproape 500 de copii din comună.

Opt locuri de joacă vor fi inaugurate, în perioada imediat următoare, în cele patru localități ale comunei: Mehadia, Valea Bolvașnița, Plugova și Globurău. Cinci dintre ele sunt în centrul de comună, la Mehadia, și câte unul în celelalte trei localități. Amenajarea celor opt spații se face în regie proprie, cu angajați din cadrul Primăriei, iar pentru aparatele care au fost deja montate, administrația locală a cheltuit aproximativ 50.000 de lei.

Lucrăm la amenajarea a opt locuri de joacă. Am montat deja echipamentele, iar zilele acestea ne vom ocupa și de amenajarea propriu-zisă a spațiilor. Vom aduce nisip și vom monta bănci și coșuri de gunoi. Fiecare loc de joacă va avea tobogane, balansoare, trambuline, practic am reușit cu bani puțini să cumpărăm tot ceea ce este necesar pentru ca cei mici să se simtă bine. Și vreau să spun că se simt bine, pentru că le poți citi bucuria pe chipuri, atât lor, cât și părinților, care până acum nu aveau unde să-i scoată pe cei mici la joacă. Chiar dacă nu sunt niște locuri de joacă ca cele din Timișoara, eu sunt mulțumit de ce am reușit să facem, pentru că este prima data când se face o astfel de investiție în comună.”, a explicat primarul comunei Mehadia, Grigore Bardac.