AElicopterul SMURD, prima intervenție la Reșița

Decizie inedită pentru arbitrulunei  partide de fotbal. Acesta a trebuit să decidă întreruperea meciului, la scorul de 2-2, pentru ca un elicopter SMURD să poată ateriza pe terenul de fotbal. Un bărbat de 48 de ani din Verendin, județul Caraș-Severin, suferise un infarct miocardic trombolizat și avea nevoie de o operație la Institutul Inimii din Cluj.

Dumitru Velescu, de 48 de ani din satul Verendin, județul Caraș-Severin, a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița. Medicii de aici au reușit să-l stabilizeze, dar l-au diagnosticat cu infarct miocardic trombolizat, fiind necesară o intervenție chirurgicală de urgență. Inițial, medicii din Reșița au cerut sprijijul doctorilor de la Timișoara, însă Spitalul Regional nu mai avea nici un loc liber și nici posibilitatea de operare imediată. Așa s-a ajuns la Institutul Inimii din Cluj, acolo unde medicii l-au operat până la urmă. „Am fost solicitați pe numărul unic de urgență 112, să intervenim să preluăm un pacient, care suferea de infarct miocardic trombolizat și să îl transportăm la Institutul Inimii din Cluj ”, a spus Monica Patriciu, medic pe elicopterul SMURD.

Elicopterul SMURD de la Baza Aeriană din Arad a aterizat la Reșița în jurul orelor 19,10, pe stadionul de Fotbal ”Gloria”, de unde a preluat pacientul. În jurul orei 21,30, acesta a ajuns pe Aeroportul din Cluj. Pe tot parcursul intervenției, de la aterizarea și până la decolarea elicopterului, partida de fotbal a fost întreruptă. „Meciul a fost întrerupt, astfel încât medicii SMURD să poată prelua pacientul”, a spus Florin Știube, din cadrul AJF Caraș-Severin.