Lecție de talent la Liceul de Artă

Muzica clasică este încă ascultată și cântată cu mare drag. Cel puțin, asta vor să arate elevii din școlile de profil muzical din județ. Aceștia au participat la un concurs muzical, prin care au vrut să arate că sunt cei mai buni.

”Talente Cărășene” este numele acțiunii care a adunat cei mai talentați 100 de elevi din Caraș Severin. Cele 6 secțiuni ale concursului au fost: pian, vioară, canto, teorie, corzi grave și instrumente de suflat. Cei mai talentați 16 copii au primit diplome de excelență, dar și o recompensă în bani.

”Sunt foarte fericită că am câștigat acest premiu. M-am pregătit destul de mult, dar se pare că a meritat din plin”, a spus o elevă care a cântat la oboi.

Cei mai mulți dintre elevii cărășeni care termină un liceu de muzică aleg să își continue drumul la Conservatorul din Timișoara. Datorită acestui fapt a fost invitată să participe în calitate de președinte de onoare la acest eveniment Veronica Demenescu, conferențiar universitar la Universitatea de Vest.

”Acțiunea organizată de Liceul de Artă Sabin Păuța nu face altceva decât să aducă la cel mai înalt rang preocupările acestor copii din domeniul educației muzicale. Diplomele pe care elevii le primesc astăzi sunt forte importante pentru portofoliile lor, pentru că acestea stau la baza promovării în învățământul liceal”, a declarat Veronica Demenescu, pentru „Express de Banat”.

Alături de elevii care au participat la acest concurs au fost felicitați și profesorii lor coordonatori, pentru că fără îndrumarea și ajutorul acestora, copiii nu ar fi putut progresa.