PREMIERĂ! Cu barca din Timișoara în jurul Europei. Când se desfășoară expediția

barca vele

O expediție în premieră națională va fi organizată de către un timișorean. Cristian Ilea și-a propus să facă înconjurul Europei cu barca, pornind din Timișoara. Inedita călătorie va avea loc în două etape, în toamna acestui an și în perioada aprilie – iulie 2023.

Asociația Wild Watch, înființată de către timișoreanul Cristian Ilea, anunță lansarea unui proiect inedit, intitulat CircumEuropa. Este vorba despre prima expediție fluvio-maritimă a unui echipaj românesc în jurul Europei. Practic, Cristian Ilea își propune să plece din Timișoara, pe Bega, cu o ambarcațiune și să navigheze prin 15 dintre actualele și fostele capitale europene a culturii.

Perspectiva acestei expediții unice în România înglobează atât dimensiunea științifică prin cercetarea nivelului de poluare a apelor prin care va naviga echipajul, cât și cea culturală, navigând și generând performance-uri în peste 15 dintre actualele și fostele capitale europene ale culturii. Legând 5 râuri, 4 mări, un ocean și 5 strâmtori, cu o ambarcațiune, ambasadorul ideal al faptului că Timișoara este accesibilă și de pe apă, prin această explorare culturalo-științifică am identificat necesitatea conștientizării că râul Bega poate fi o poartă importantă spre orice loc din Europa”, a transmis Asociația Wild Watch.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Practic, pornind din România, traseul călătoriei cuprinde Serbia, Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, Malta, Franța, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Belgia, Olanda, Germania, Austria, Slovacia și Ungaria.

Apele sănătoase sunt fundamentale pentru toată viața de pe pământ, dar din păcate ele se află într-un moment critic acum. Cultura este esențială pentru devenirea noastră ca ființe inteligente. Sportul este fundamentul sănătății oamenilor. Suntem hotărâți să facem tot ce putem pentru a ajuta. Este o provocare imensă să devenim proactivi în următorii ani, atunci când vorbim despre mediul înconjurător și cultură. Aceasta este ocazia de a avea un impact semnificativ la nivel european. Prin cultură, știință și sport avem puterea de a accelera schimbarea, nu avem timp de pierdut”, a declarat Cristian Ilea, inițiator CircumEuropa.

Proiectul se va desfășura în două etape. Astfel, în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie, echipajul va naviga cu barca pornind din Timișoara pe ruta Novi Sad – Sulina – Istanbul – Thessaloniki – Atena – Eleusis – Patras – Matera – Valleta – Genoa – Marseille și Gibraltar. Cea de-a doua etapă se va desfășura în perioada 15 aprilie – 1 iulie 2023, pe traseul Gibraltar – Lisabona – Porto – San Sebastian – Bruges – Rotterdam – Amsterdam – Essen – Linz – Pecs – Novi Sad – Timișoara.

Cristian Ilea este director de imagine de peste 25 de ani, a fondat proiectul Wildlife Romania, prima Grădină Zoologică virtuală cu animale sălbatice aflate în libertate, practică sailingul de peste 20 de ani și este președintele/fondator al asociației Wild Watch din anul 2015.

Persoanele sau companiile care doresc să se implice în organizarea acestei expediții sunt rugate să-i contacteze pe reprezentanții asociației prin e-mail și telefon (contact@circumeuropa.com +40723226640 – Cristian Ilea).

banner 970 x 250