PREMIERĂ. Caransebeșul își amenajează cimitir pentru animalele de companie!

Animalele de companie reprezintă punctul slab nu numai al vedetelor care își etalează patrupedele la televizor, ci al tuturor celor care sunt dispuși să-și sacrifice timp din viața lor pentru a fi în preajma animalelor.

Cum viața necuvântătoarelor este mai scurtă și inevitabilul se întâmplă, la cererea proprietarilor de animale Caransebeșul va avea un cimitir al animalelor de companie. Consiliul local al municipiului a aprobat în ședința din luna mai punerea la dispoziție a unui teren în vederea amenajării spațiului pentru îngroparea câinilor și pisicilor de către stăpânii care i-au îngrijit pe parcursul vieții. În acest sens, s-a aprobat dezlipirea unei suprafețe de teren de 5000 de mp pentru cimitirul animalelor de companie, primul din județul Caraș-Severin și printre puținele din țară.

Dacă până acum proprietarii de patrupede, de care s-au atașat foarte mult pe parcursul vieții, animalele devenind membri ai familiei, nu aveau unde să se despartă de acestea, din acest an administrația locală vine în întâmpinarea celor care au solicitat acest lucru.

„A venit la mine o fetiță care mi-a pus o întrebare cât se poate de firească, dar la care nu m-am gândit până acum. Mi-a spus că ei i-a murit cățelul și mama ei nu a avut unde să-l îngroape, ca să poată să meargă să-l viziteze. În consecință, s-a aprobat în consiliul local un teren în zona Valea Mare pentru a se amenaja un cimitir de animale. Cei care locuiesc la bloc și au animale în apartament, dar și cei de la case care sunt nevoiți într-un mod trist să-și ia la revedere de la acești prieteni de încredere au o soluție într-un loc amenajat și chiar poate administrat de către un ONG pentru protecția animalelor. În acest fel își mai pot vizita prietenii care le-au stat alături. Caransebeșul poate deveni astfel un promotor al unei idei venite din partea unei fetițe”, a menționat edilul orașului, Marcel Vela.

foto: Libertatea.ro