Prelungirile din Consiliul Local au distrus viitorul Viitorului!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Intrările cu talpa înainte la picioarele primarului Felix Borcean, din plenul Consiliului Local Caransebeș, n-au fost sancționate cu cartonaș roșu, dar au dus la excluderea echipei din campionatul județean! 

Răfuiala dintre consilierii locali PNL și primarul Felix Borcean face, așa cum era de așteptat, victime colaterale. Printre ele, fotbaliștii de la Viitorul și microbiștii gugulani. Meciul dintre Ovidiu Chimigeriu, președintele Asociației Viitorul Caransebeș, și primarul Felix Borcean, dublat de disputele din plen, interzic, practic, prezența echipei de fotbal a orașului în competițiile organizate de Asociația Județeană de Fotbal.

Mai întâi, edilul a dispus un control la Asociație, în urma căruia a anunțat public că s-au descoperit unele nereguli financiare. Ba, mai mult, a reprodus discuția pe care a avut-o cu directorul economic al Primăriei, Horia Irimia, pe care l-a întrebat dacă avea cunoștință de acele nereguli. „Păi, am crezut că sunt de-ai noștri!”, i-ar fi replicat șeful banilor din Primărie lui Borcean.

CITEȘTE ȘI:
Primarul Borcean aruncă fumigene în terenul președintelui Chimigeriu! Cartonaș galben pentru Irimia!

untitled design set 970x90 px

La începutul lunii iulie, Ovidiu Chigeriu ne-a declarat că a rămas președinte al AS Viitorul Caransebeș, dar că, din returul campionatului trecut, nu s-a mai ocupat de echipa mare, ci strict de copii și de juniori. „Eu am aflat din presă de un așa-zis audit la acest club, pentru că eu nu am fost înștiințat, nu am primit un raport după control, un proces-verbal. În presă citesc declarații ale primarului în care spune că s-a găsit o găurică de vreo 8.000 de lei, nu știu despre ce e vorba. Din ce am discutat cu colegii din Primărie, am înțeles că ar fi vorba de niște facturi, care nu s-au decontat cum trebuie. Dar să vii după 3 ani de zile să susții că nu s-au decontat cum trebuie, când eu am dus toate deconturile la Primărie… Pentru că nu s-a mai alocat finanțarea pentru echipă pe Legea 350, am vorbit cu antrenorul și managerul sportiv și le-am spus că din acel moment mă retrag, pentru că nu-mi puteam asuma o finanțare la echipa mare. De echipa mare am înțeles că dl. primar s-a ocupat de susținerea financiară pentru organizarea meciurilor. Din punctul meu de vedere, fără o finanțare de la Consiliul Local, plus câteva sponsorizări, echipa mare nu poate continua pentru că sunt necesari 10.000 de lei pe lună.”, spunea Chimigeriu în luna iulie. Câteva săptămâni mai târziu, inevitabilul s-a produs!

Potrivit primarului Felix Borcean, echipa ar fi supraviețuit dacă s-ar fi grăbit lucrurile cu înființarea Clubului Sportiv Municipal, însă, în repetate rânduri, proiectul a fost respins de colegii săi de partid. Când a fost aprobată înființarea clubului, a fost lăsată în ofsaid organigrama clubului. Practic, clubul funcționa doar pe hârtie, în realitate nu avea angajați. „Nu puteam să mă tot duc cu miloaga pe la toți cunoscuții să ofere o sponsorizare pentru echipă, nu așa trebuie să meargă lucrurile!”, a spus primarul Caransebeșului. Cel mai probabil, acum va începe un schimb de pase. Unul al responsabilității. De la consilierii PNL către primarul Borcean și invers! Meciul e însă deja pierdut!

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/