Elevii de la CD Loga vor începe școala în șantier. Liceul primește haină nouă!

Cea mai importantă investiție a administrației publice locale din acest an este lucrarea de reabilitare a fațadei clădirii Colegiului Național CD Loga din municipiul Caransebeș.

După ce timp de câteva zile au pregătit șantierul, la CD Loga s-au început lucrările propriu-zise, de decopertare a vechii tencuieli de pe fațada cea mai lungă a clădirii vechi de peste 100 de ani.

Această lucrare are ca termen de finalizare sfârșitul acestui an 2019. Sunt trei zone mari de lucru, fațada principală, fațada de pe strada Ardealului și o zonă din curtea școlii. Se va reface fațada la culoarea inițială a clădirii, așa cum trebuie să o păstrăm, o culoare ocru – gălbui, pentru că până acum a fost gri și nu s-a respectat culoarea inițială, fiind monument de patrimoniu. Noi am alocat pentru această investiție, prin hotărâre de Consiliu Local 2,5 milioane de lei, însă în urma licitației suma este un pic mai mică.”, ne-a declarat primarul municipiului Felix Borcean.
La aceste lucrări se vor mai adăuga câteva care nu au fost cuprinse în proiect și sunt obligatorii, cum ar fi montarea streșinii la întreaga clădire.

Edilul ne-a mai precizat că se lucrează constant și că până acum este mulțumit de evoluția proiectului, firma Monumental Construct din Timișoara fiind cea care a realizat lucrările de refacere a fațadei și la Episcopia Caransebeș.