Prelungiri de mandate la conducerea instanțelor din Reșița și Moldova Nouă

Consiliul Superior al Magistraturii a prelungit mandatele unor preşedinţi de instanţe din Caraş-Severin. Dar a şi refuzat cererile de transfer în alte judeţe ale unor judecători.

CSM a avizat favorabil prelungirea mandatului de președinte al Judecătoriei Moldova Nouă pentru judecătorul Mircea Tec cu încă un an de zile, adică până la 24 august 2019. De asemenea, a fost aprobată prelungirea cu 6 luni sau, până la organizarea concursului, a mandatului de președintă pentru Judecătoria Reșița a judecătoarei Elena Munteanu. Totodată, după analizarea raportului Inspecției Judiciare cu privire la Judecătoria Reșița, CSM îi cere imperios președintei acestei instanțe să insiste pentru găsirea unui vicepreședinte al instanței.

Plenul CSM a mai luat act de decizia de retragere a cererii judecătorului Radu Iulian Grecu care, inițial, își prezentase demisia, din motive medicale. Iar Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin pierde un post de specialist IT, care a fost transferat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara.

Au fost respinse de către secțiile competente ori de către plen cererile de transfer a doi judecători. Rustin Petru Ciasc, judecător la Tribunalul Caraș-Severin, ceruse transferul la Secția penală și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Galați, iar Thea Alexandra Zîncă, judecătoare la Judecătoria Caransebeș, solicitase transferul la Tribunalul Timiș.

 

Sursă foto: eurojust.ro