Preluarea Arsenal Reșița de către nemții de la Rheinmetall, pusă în pericol de incapacitatea Guvernului PSD!

Senatorul Marcel Vela, președintele Comisiei de Apărare din Senat, a dat astăzi o veste cum nu se poate mai proastă reșițenilor. Preluarea fabricii de armament din municipiu a intrat în impas!

Chiar marți, la Comisie, am propus înființarea unei subcomisii pentru a analiza industria de apărare, dar propunerea PNL nu a fost votată de către reprezentanții PSD. În ședința Comisiei de miercuri voi relua această propunere. Este încă o dovadă de incapacitate a Guvernului PSD de a gestiona o problemă. Au venit în regim de urgență în Parlament să votăm trecerea industriei de apărare de la Ministerul Economiei la Ministrul Apărării Naționale. În Senat am votat-o, trebuia să meargă la Camera Deputaților ca să fie lege. Am fost solicitat la Comisie să dau urgent acest proiect, l-am luat luni și l-am dat marți. A venit pe viteză maximă, dar s-a blocat. Guvernul s-a trezit că această lege nu poate fi aplicată și nu l-a mai dus la Camera Deputaților. Acum industria de apărare este în suspans, a rămas la Ministerul Economiei, dar nici aici nu se lucrează”, a declarat Marcel Vela.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Liderul PNL Caraș-Severin susține că lucrurile s-au împotmolit rău de tot, iar cel mai grav este că nici nu vede vreo rezolvare rapidă. Iar aceste lucruri le pune în spinarea social-democraților: „Miniștrii Economiei sunt toți dezastru, inclusiv ultimul, tocmai de aceea am votat trecerea la MAPN, am crezut că măcar aici se întâmplă ceva, inclusiv la Arsenal Reșița. Toată industria de apărare este într-o nebuloasă!”

publicitate si promovare online banner maxagro