Deși în Caraș-Severin numărul furturilor de gaze naturale nu este la fel de mare ca în celelalte județe din țară, oficialii principalului distribuitor spun că județul se face, totuși, remarcat.
Peste 2.200 de cazuri cu suspiciune de consum fraudulos de gaze naturale sau energie electrică au fost identificate în primele şase luni ale anului. Doar 14 au vizat cetățeni ai județului Caraș-Severin. În primele şase luni ale anului în curs, în aria de acoperire a E.ON au fost identificate peste 800, respectiv 1.400 cazuri de potenţial consum fraudulos de gaze naturale, respectiv energie electrică.
Valoarea totală a prejudiciilor aduse companiilor E.ON de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice este estimată la circa 10,7 milioane de lei, reprezentând contravaloarea a peste 21 milioane kWh”, precizează Florentina Maghiar, purtătorul de cuvânt al companiei.
În acest scop, echipele E.ON efectuează permanent verificări în teren. Totodată, E.ON atrage atenţia că, pe lângă prejudiciile considerabile aduse companiei, aceste intervenţii pot cauza şi incidente grave cu impact major asupra vieţii, sănătăţii sau bunurilor consumatorilor.
În plus, dacă cetățenii sunt prinși asupra faptului, se pot alege cu dosar penal pentru furt calificat.
In ziua cand vor fi contoare care masoara Kwh si nu Metri cubi,jos palaria pentru compania EON…pana atunci,furtul care il fac ei,prin ceea ce livreaza clientilor,mai mult aer decat gaz,nu este furt calificat?!