Pregătiți și precauți! Verificări la trecerea frontierei în județul Caraș-Severin!

Măsuri la nivel național și județean pentru prevenirea și răspândirea coronavirusului s-au aplicat și la punctele de trecere terestre, nu doar în aeroporturi. Direcția de Sănătate Publică Caraș-Severin colaborează cu Poliția de Frontieră în acest sens.

Se iau toate măsurile necesare pentru a întări capacitatea de răspuns a sistemului în cazul situației răspândirii infecției cu noul coronavirus în spațiul european. „Nu trebuie să creăm panică, dar trebuie să pregătim sistemul. În spațiul european au fost înregistrate 20 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus, dar în statele din jurul României nu au fost înregistrate cazuri. Avem o capacitate bună de diagnostic. Institutul Național de Boli Infecțioase «Prof. Dr. Matei Balș» a achiziționat 1.000 de  kituri pentru diagnosticarea rapidă a cazurilor suspecte”, a declarat ministrul Sănătații, Victor Costache.

Personalul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin sprijină Poliția de Frontieră Caraș-Severin, astfel că la Vama Naidăș și la portul din Moldova Nouă toate persoanele care vin din zonele cu risc sunt verificate și monitorizate. „Recent, au fost ridicate problemele în ceea ce privește persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră terestre. În Caraș-Severin este un singur punct de frontieră terestru la Naidăș, iar al doilea punct este fluvial, la portul din Moldova Nouă. Împreună cu Poliția de Frontieră am stabilit niște reguli comune, astfel că în momentul în care un angajat al Poliției de Frontieră identifică un turist ce vine din zona afectată (China, Hong Kong etc.) i se dă turistului un formular în care are obligația să treacă toate datele solicitate. Dacă persoana respectivă este suspectă, un angajat al DSV Caraș-Severin este anunțat imediat, iar acesta se va deplasa la punctul de frontieră pentru a verifica și monitoriza cazul suspect!”, precizează pentru expressdebanat.ro directorul DSP Caraș-Severin, Dan Miloș.

Zilnic, sunt monitorizate toate persoanele care intră în județul Caraș-Severin din zonele afectate pentru o perioadă de 14 zile de la data sosirii. Până acum, nu au fost cazuri care să prezinte vreun risc. În plus, este în derulare activitatea de identificare a unei zone de carantină, dacă va fi nevoie.

Controalele vor continua pe termen nedeterminat, atât timp cât cazurile de îmbolnăvire cu Coronavirus sunt în creștere, inclusiv cele de deces.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/