Început de săptămână sub semnul viscolului! Meteorologii ne atenționează

timisoara capitala 2023 Alisia Columbonet 1000x100

Săptămâna trecută a fost presărată cu atenționări meteorologice privind vreme severă, în special în zona de munte. Săptămâna aceasta începe în aceeași notă. De astăzi intră în vigoare un cod galben valabil și pentru județele Timiș și Caraș-Severin care aduce cu el vânt puternic și ninsori viscolite.

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben care intră în vigoare la ora 14.00. Potrivit acestuia, se anunță intensificări ale vântului la munte, în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș și ninsori viscolite în zona montană înaltă. La munte, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 65-75 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă, rafalele vor depăși 90 km/h și va fi viscol.

Vor fi intervale în care în Banat, Crișana, Transilvania și Maramureș rafalele vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70-80 km/h. Temporar va ninge în masivele montane din nordul țării, iar în restul zonei de munte, în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei, la început vor fi precipitații mixte, favorizând formarea de polei, apoi vor predomina ninsorile.

promovare banner maxagro

Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, unde vor depăși local 15 l/mp și izolat 20-25 l/mp, iar la atitudini în general de peste 1.500 m se va depune strat consistent de zăpadă.

Codul galben care vizează și Banatul va rămâne în vigoare până mâine, la ora 20.00.

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/