Pregătiți de demolări! Primăria Lugoj vrea să pună la pământ 18 case construite de romi fără autorizație

demolare lugoj

Administraţia lugojeană va începe demersurile pentru demolarea unor clădiri construite ilegal, fără a avea autorizaţiile necesare. Mare parte dintre acestea aparțin unor cetățeni de etnie romă.

Compartimentul Urbanism din cadrul Primăriei Lugoj a identificat 18 imobile în Lugoj care au fost construite fără autorizație. În prima fază, autorităţile locale i-au amendat pe proprietari și le-au cerut să intre în legalitate, însă pentru majoritatea dintre ei acest lucru este imposibil. Primarul Claudiu Buciu spune că un singur proprietar a făcut demersuri pentru intrarea în legalitate, în timp ce restul au contestat amenzile în instanță.

„La început am dat amenzi mai mici, după care am dat amenzi maxime, pentru că fenomenul părea că nu se oprește. Majoritatea sancţiunilor au fost contestate în instanță, iar deciziile au început să vină. O astfel de decizie a venit de la Judecătoria Lugoj, cu privire la o persoană care a construit fără autorizație și pe care noi am amendat-o cu 100.000 de lei. Instanța a recunoscut existența contravenției și valabilitatea procesului verbal. În schimb, a apreciat prea dură sancțiunea noastră și a redus valoarea amenzii de la 100.000 lei, la 20.000 de lei. Este şi această sumă mulţumitoare, pentru că intenţia noastră nu este să adunăm bani, ci să stopăm comportamentele acestea care au mutilat practic oraşul”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Din cele 18 amenzi acordate, zece au fost contestate în instanţă şi se află în diverse stadii procesuale. Cum pentru foarte mulţi nu sunt variante de intrare în legalitate, Primăria Lugoj va demara acțiuni în justiţie în vederea demolării acestor construcții. Majoritatea imobilelor, construite ilegal în Lugoj, aparțin unor cetățeni de etnie romă.