Pregătiri pentru venirea noilor tramvaie, la Timișoara. Începe modernizarea stațiilor

Primăria Timișoara anunță că un sfert din stațiile de tramvai din oraș intră în proces de modernizare. Asta în condițiile în care se așteaptă venirea primelor garnituri noi, realizate de fabrica din Turcia. Astfel, stațiile reabilitate vor fi dotate cu camere de supraveghere și monitoare LCD.

Persoanele care circulă cu mijloacele de transport în comun din Timișoara vor aștepta în stații care vor arăta ca-n Occident. Reprezentanții primăriei anunță că un sfert din stațiile de tramvai din oraș vor intra în proces de modernizare.

Concret, Primăria Timișoara a lansat o licitație publică pentru proiectul „Modernizare stații tramvai Linia 1 Gara de Nord -Stația Meteo și retur”, la stadiul de proiectare (DALI și proiect tehnic). Anunțul de intenție urmează să fie publicat pe SEAP, în această săptămână.

Un sfert din stațiile de tramvai din Timișoara intră într-un amplu proces de modernizare, plecând de la Gara de Nord și ajungând la stația Meteo. Călătorul va avea condiții civilizate de așteptare și informații pentru a-și putea integra călătoria cu alte opțiuni – nu doar cu alte mijloace de transport public, dar și cu bicicletele din stații sau cu deplasarea cu trenul în cazul navetei în localitățile de lângă Timișoara”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În total, este vorba despre modernizarea a 34 de stații de tramvai, care vor îndeplini mai multe criterii de accesibilitate. Astfel, peronul va fi adaptat la același nivel cu noile tramvaie fabricate de firma turcească Bozankaya și va avea pavaj tactilo-vizual și zone de avertizare cu un contrast ridicat de culoare, pentru o mai bună delimitare a spațiului. Totodată, peroanele vor fi accesibile tuturor persoanelor cu mobilitate redusă (persoane cu dizabilități, vârstnici, părinți cu cărucioare pentru copii etc.), astfel încât să le permită urcarea/coborârea din tramvai.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Mai mult, potrivit Primăriei Timișoara, stațiile vor fi dotate cu sistem de supraveghere video și sistem de afișaj și informare (monitoare LCD), vizibil pe ambele fețe ale panoului de afișaj, cu informații privind timpul de sosire în stație al următorului vehicul și alte date importante privind traficul. Acesta va fi adaptat nevoilor persoanelor cu deficiențe vizuale și auditive.

De asemenea, este prevăzută și amplasarea de sisteme de informare pentru călători, de unde aceștia se pot informa cu ce mijloace de transport, inclusiv disponibilitatea bicicletelor în stații, pot să ajungă la destinație și vor avea posibilitatea ca validarea călătoriei să o poată face și în stație. Stațiile vor avea panouri voltaice pentru generarea de energie, va exista opțiunea de încărcare a telefoanelor mobile, acces la Wi-Fi public și un sistem modern de achiziționare a biletelor.

Stațiile care vor fi modernizate sunt: Gara de Nord, Regele Carol I, Piața Mocioni/Sinaia, Piața Maria, Catedrala Mitropolitană, Spitalul de copii, Piața 700, Libertății, Continental, Prefectura, 3 August, Piața Traian (NB toate tur-retur, câte 2 stații); Prințul Turcesc, Sarmisegetuza, Lalelelor, V. Economu, V. Babeș, Meteo, UMT, Electrica, Gara de Est, Piața Badea Cârțan.

Primăria Timișoara transmite că în primă etapă va fi realizată documentația tehnică și obținerea autorizației de construire. Durata de viață solicitată prin documentație a noilor stații este de minim 24 de ani. Perioada de realizare a documentației și proiectării este de opt luni. Valoarea estimată a contractului este de 210.000 lei, la care se adaugă TVA.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/