Pregătiri la Penitenciarul din Timișoara pentru noul an școlar! Cursurile vor fi susținute online

Aproape 130 de persoane vor începe cursurile de instruire școlară la Penitenciarul Timișoara prin programul „A doua șansă”. Școala va începe online, cu asigurarea tuturor măsurilor de siguranță.

Din programul „A doua șansă” fac parte 128 de persoane, iar acesta este structurat în două părți: învățământ primar, unde sunt înscriși 31 de deținuți, și învățământ secundat inferior, care are și o componentă de pregătire profesională, cu 97 de înscriși.

„Programul este aplicabil persoanelor care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, care nu au urmat sau nu au finalizat învățământul primar și gimnazial. În anul școlar 2020-2021, procesul de învățământ este asigurat de cadrele didactice de la Centrul Școlar pentru educație incluzivă Constantin Pufan din Timișoara, pentru învățământul primar și cadrele didactice de la Centrul Școlar pentru educație incluzivă Constantin Păunescu Recaș, pentru învățământul secundar inferior.”, a explicat Ramona Ilieș, purtătorul de cuvânt al instituției.

În contextul epidemiologic actual, cursurile se vor derula în condiții de siguranță, conform deciziilor stabilite de unitățile de învățământ, în colaborare cu Penitenciarul Timișoara. Administrația Penitenciarului de pe strada Popa Șapcă a pregătit spații pentru desfășurarea activităților educative în sistem online. Șapte săli de clasă dotate corespunzător, o bibliotecă, dar și rechizitele necesare fiecărui elev au fost puse la dispoziție.

„Școlarizarea constituie una dintre condițiile de bază ale recuperării persoanelor care execută sancțiuni privative de libertate, prin faptul că urmărește transmiterea unor valori fundamentale, contribuie la formarea de deprinderi și atitudini prosociale și prin acestea, la reintegrarea ulterioară în comunitate. Un demers educațional eficient poate fi conceput doar în prezența activității didactice. În cadrul acesteia, persoanele private de libertate având posibilitatea de a-și realiza aspirațiile și nevoile de dezvoltare care să le permită o mai bună reintegrare în societate.”, a mai spus Ramona Ilieș.

Persoanele private de libertate vor începe noul an școlar în 1 octombrie.

Sursa foto: pressalert.ro

banner 1000 x 100 hd