Luptă împotriva traficului de persoane

Data de 18 octombrie a fost declarată Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane. Pentru a marca momentul, la sediul Instituției Prefectului a avut loc o întâlnire de dezbatere a fenomenului.

Instituția Prefectului Caraș-Severin, împreună cu Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Timișoara și Asociația Green Idea au organizat o întâlnire cu prilejul acestei zile de luptă împotriva traficului de persoane, un fenomen care tinde să ia amploare în yona de vest a țării.

”La întâlnire au fost punctate acțiunile organizate în acest an în cadrul rețelei instituționale care participă la proiectul de prevenire și s-au planificat activitățile ce urmează a fi desfășurate până la finele anului 2012 și în prima parte a anului 2013”, ne-a declarat Mihaela Badea, din partea Instituției Prefectului Caraș-Severin. 

tm4ua media express de banat (100x1000px)

După dezbaterile pe subiect, a fost prezentat proiectul ”SOS – Traficul de Ființe Umane”, realizat în colaborare  de Asociația Green Idea Caraș-Severin, Instituția  Prefectului Județul Caraș-Severin, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Timișoara și cofinanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin. La finalul întâlnirii a avut loc jurizarea lucrărilor prezentate de elevii școlilor din Vermeș și Berzovia, acolo unde a avut loc proiectul ”SOS – Traficul de Ființe Umane”.

 

Poza: observatordebacau.ro

banner 970 x 250