A început asfaltarea drumurilor prin Agenția pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere

Așezată într-o zonă de excepție a Banatului, comuna Sasca Montană a primit 1,6 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor din satul Potoc. Opt la sută este contribuția proprie a consiliului local, iar doi la sută cea a locuitorilor.

Contractul pentru finanțarea străzilor din Potoc a fost semnat pe data de 23 martie, în prezența președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, dar și a directorului Agenției pentru Dezvoltarea Zonelor Miniere, Marcel Hoară.

Și dacă actul tot a fost semnat, Primăria a scos lucrarea la licitație, astfel că în momentul de față pe străzile din Potoc se lucrează intens.

„Satul Potoc are nouă străzi pe care se lucrează în prezent. Lungimea drumurilor ce vor fi asfaltate este de trei kilometri, iar, pe lângă asfaltare, sunt sigur că va crește și valoarea caselor din zonă. Direct, vor beneficia de lucrare cei 300 de locuitori ai satului, iar indirect, cei 3.000 de turiști care vin anual să viziteze Lacul Dracului și Ochiul Beiului”, a subliniat edilul-șef al comunei Sasca Montană, Ion Poplicean. Primarul a precizat că localnicii, dar și turiștii așteaptă de multă vreme să circule civilizat, exact ca într-o localitate europeană.