Predicţiile meteorologilor s-au confirmat: rupere de nori la Reşiţa şi la Bocşa!

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, azi, atenţionări cod galben de ploi cu descărcări electrice şi grindină pentru mai multe judeţe din România, printre care şi Caraş-Severin.

Potrivit ANM, judeţele Caraş-Severin, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud au fost, azi, sub atenţionare cod galben, iniţial până la ora 16, fenomenele vizate fiind de ploi cu caracter de aversă, care local se previziona că vor ajunge la 20-25 de litri pe metrul pătrat. Totodată, meteorologii anunţau în aceste judeţe descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină de mici dimensiuni.

Dacă grindina a ocolit cartierul Lunca Bârzavei, mai multe străzi din Govândari au fost, totuşi, inundate, dar apa s-a retras rapid. Probleme au fost şi în zona pasajului CSR. „În urma averselor care s-au abătut astăzi asupra Reşiţei şi au provocat inundaţii, pompierii militari au intervenit cu ajutorul motopompelor pe mai multe străzi din municipiu, pentru a evacua apa din zonele afectate (curţi, beciuri). Judeţul nostru continuă să rămână sub atenţionare hidrologică de cod galben în intervalul 05-06.06.2017, orele 16.10-03.00, fiind afectate bazinele: Timiş, Bistra, Belareca (scurgeri de pe versanţi, torenţi, viituri rapide)”, au transmis pompierii militari de la ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin.

De asemenea, reprezentanţii INHGA arată că sunt posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din Caraş-Severin, ca urmare a ploilor. În urma precipitaţiilor înregistrate se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râuri mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe râurile din bazinele hidrografice Pogăniș – bazin superior, Bârzava – bazin superior și mijlociu, Caraș – bazin superior (județul Caraș-Severin).

Potrivit INHGA, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe râurile mici din bazinul hidrografic Bârzava. Atenţionarea INHGA este valabilă până luni noaptea, la ora 24.

tmc 640