Prea mulți copii obezi în Europa! Daciana Sârbu luptă pentru o strategie de sănătate

Europarlamentarul român a tras în repetate rânduri semnale de alarmă cu privire la starea de sănătate a copiilor din Europa. Prin urmare, acum își dorește mai mult de atât, respectiv o strategie care să fie adoptată legal în cel mai înalt for al Uniunii Europene.

Momentul audierii viitorilor comisari a fost un bun prilej pentru Daciana Sârbu să readucă în atenția celui pentru sănătate problema absenței unei strategii pentru combaterea obezității.

,,Am avut audierea comisarului pe sănătate și, în acest context, sigur că am adresat din nou întrebarea legată de o strategie privind sănătatea copilului și mi-am manifestat îngrijorarea față de numărul mare de copii obezi din Europa. Comisarul desemnat a promis că acest subiect va fi pe agenda comisiei. Sper ca până la finalul mandatului să avem o strategie în acest sens, a spus europarlamentarul, la Bruxelles, pentru www.expressdebanat.ro. Pe lângă aceasta, alte preocupări ale Dacianei Sârbu sunt legate de mediu și agricultură, în special de agricultura ecologică.

În vizită la Parlament

Întrucât copiii sunt în prim-planul luptei europarlamentarului, corul Alegretto al Liceului de Artă ,,Sabin Păuța” din Reșița a fost invitat în capitala Uniunii Europene, ca să viziteze locul din care se iau cele mai importante decizii pentru țările membre. ,,Am vrut să îi aduc să viziteze și locul meu de muncă, să se bucure de frumusețea orașului Bruxelles și de locurile interesante de aici. Sper că s-au simțit bine, pentru că de cântat, au cântat foarte frumos”, a adăugat europarlamentarul.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157648403597805″]