Prea mulți câini pe străzile Oraviței! Ce planuri are Primăria?

Problema câinilor fără stăpân este una care dă bătăi de cap administrației locale din Oravița de multă vreme. Așa că reprezentanții Primăriei apelează la ajutorul unor firme specializate în domeniu pentru a găsi o rezolvare.

Reprezentanții Primăriei Oravița au avut vineri o întâlnire cu două asociații importante din vestul țării care se ocupă cu ecarisajul și îngrijirea câinilor fără stăpân, pentru a putea rezolva o problemă stringentă din Oravița.

Câinii fără stăpân de pe străzi creează probleme atât locuitorilor orașului, cât și autorităților publice locale. Și cum soluții s-au tot căutat de-a lungul anilor, fără prea mari rezultate, iar numărul patrupedelor canine a crescut de la an la an, executivul orăvițean a inițiat câteva discuții cu reprezentanți ai unor entități specializate în gestionarea câinilor vagabonzi.

În urma discuțiilor purtate cu mai multe asociații, reprezentanții Primăriei au ajuns la un acord de principiu cu două entități reprezentative în vestul țării. Așadar, vineri, la sediul primăriei s-a ajuns la o înțelegere ce urmează a fi parafată în viitorul apropiat. În urma acestei înțelegeri, după ce Primăria va autoriza un adăpost pentru câinii vagabonzi, animalele vor fi adunate de pe străzi de una dintre cele două firme. Patrupezii fără stăpân vor fi plasați în adăpost, aceștia urmând a fi sterilizați și vaccinați conform termenelor prevăzute de lege.

adapost caini Oravita

„Pentru noi a reprezentat tot timpul o prioritate problema câinilor fără stăpân de pe străzile din oraș. Am încercat să gestionăm fenomenul cu angajați ai Biroului de Gospodărie, însă de multe ori ne-a depășit situația. Așa că am hotărât să apelăm la profesioniști, iar faptul că reprezentanții celor mai bune entități în domeniu din vestul țării sunt aici, este o dovadă că am înțeles că doar prin acest mod putem rezolva problema animalelor fără stăpân. În felul acesta putem să mulțumim pe toată lumea, de la cetățenii revoltați că animalele circulă în voie pe străzi și până la iubitorii de animale”, a declarat, în exclusivitate pentru Express de Banat, primarul orașului Oravița, Dumitru Ursu.

La întâlnirea de vineri au participat și reprezentanți ai iubitorilor de animale, care s-au declarat încântați de inițiativa executivului orăvițean.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/