Prea mulți bani se cheltuie cu salariile medicilor spitalului din Caransebeș!

spital caransebes

Managerul Adrian Dumbravă a operat ca un veritabil chirurg, a tăiat aproape tot ce se putea și a oprit din hemoragiile financiare, dar mai trebuie să folosească bisturiul pentru a însănătoși Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

Adrian Dumbravă a venit cu un plan îndrăzneț prin care urmărește să schimbe soarta unității spitalicești din municipiu, iar unul dintre obiective este să reducă ponderea salariilor din ceea ce înseamnă cheltuielile lunare. A nu se confunda cu diminuarea salariilor. Totodată, managerul intenționează să organizeze concursuri pentru fiecare post în parte, ca să existe astfel o continuitate absolut necesară unui climat de liniște și e preocupat să reseteze relațiile interumane cu scopul de a sparge „bisericuțele” din spital, care de multe ori au dus la conflicte ce n-au făcut bine nimănui. Spitalul nu l-am găsit în cele mai bune condiții. Sunt puncte cheie care n-au funcționat. Să nu ai laborator de analize acreditat astfel încât să faci contract cu Casa de Asigurări în ambulatoriu este un lucru elementar. Farmacia spitalului este un alt punct-cheie. Atât la partea financiară, cât și la partea medicală, trebuie să ai niște oameni foarte buni care știu când și cât să ia. Am găsit o mare lipsă de stabilitate și o lipsă de continuitate. Pe cele mai multe secții nu aveam șef de secție prin concurs. Erau numiți la 3 luni, la 6 luni și astfel nu aveau autoritate în fața subalternilor. La majoritatea secțiilor am organizat concursuri. Toate concursurile sunt filmate, ca să nu existe niciun fel de suspiciune.”, a explicat managerul Dumbravă.

Spitalul din Caransebeș s-a adâncit în datorii nu numai din cauza unei legislații proaste, ci și din cauza intereselor personale pe care și le-au urmărit ani la rând prea mulți dintre angajați, cu largul concurs al celor care s-au aflat la conducere. „Și acum am discuții cu unele persoane care au fost în spital pe persoană fizică și și-au văzut doar de interesele lor. Grupurile încă există, sunt oameni care renunță greu la putere, dar încet, încet lucrurile intră într-o normalitate, chiar dacă eu nu fac senzație în presă cu tot ce se întâmplă acolo. Dacă nu aș fi găsit însă și un grup de medici foarte buni, caractere deosebite, nu aș fi demarat această lungă muncă grea și asiduă. Un alt avantaj este că primarul municipiului este independent, iar ceilalți oameni politici din oraș nu au încercat să mă dirijeze, au fost doar influențe pozitive, au înțeles că spitalul este al cetățenilor și nu al vreunui partid politic.”, a adăugat Adrian Dumbravă.

Un alt aspect important e procentul pe care salariile îl reprezintă din totalul cheltuielilor lunare ale spitalului. Problemă cu care se confruntă mai toate unitățile spitalicești din țară. „Eu am găsit spitalul cu 94% salarii din totalul cheltuielilor. În câteva luni am coborât sub 90%! Acum suntem undeva la 88%. Ca un spital să poată funcționa bine și să poată să aibă și un mic procent pentru investiții, salariile trebuie să reprezinte maximum 80% din bugetul alocat.”, a mai spus același Adrian Dumbravă.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/