Prea multă viteză! Administrația lugojeană va monta limitatoare pe străzile orașului

limitator viteza

Lugojenii solicită administrației locale în număr tot mai mare montarea de limitatoare rutiere pe străzile orașului. Oamenii se tem pentru viața lor, speriați de viteza cu care conduc mulți șoferi.

Pe adresa Primăriei Lugoj se adună tot mai multe sesizări cu privire la neregulile din trafic, cele mai multe vizând viteza cu care se circulă pe anumite artere. Semnalele vin din cartierele Buchini și Iosif Constantin Drăgan, dar și de pe străzile Hezerișului sau Țesătorilor. „Am adunat peste 50 de semnături de la locatari din cartier și am depus la Primărie o cerere pentru a ni se monta calmatoare rutiere. Este un drum intens circulat și în plus mulți circulă cu viteză foarte mare. Nu de mult, din această cauză, un șofer grăbit a lovit patru mașini parcate regulamentar, printre care și a mea. În plus, nu avea nici asigurare de răspundere civilă auto.”, ne-a declarat Raluca Grozescu, locuitoare în fostul cartier ITL. Pe strada Balta Lată se regăsesc aceleași probleme. „Strada a fost asfaltată anul trecut, iar de-atunci circulă tot mai multe autovehicule pe această străduță. Nu este nicio problemă, doar că se circulă cu viteză. Artera este foarte îngustă, la fel și trotuarele. Când ieșim din curte ne trezim direct în fața mașinilor. Avem copii mici și ne temem pentru viața lor. Am adunat semnături de la toți locuitori de-aici și am depus o cerere la Primărie, pentru a se monta calmatoare auto. Am primit răspuns că problema va fi rezolvată.”, ne-a spus și Ileana Oprescu, locuitoare pe strada Balta Lată din cartierul Buchini.

Agreate de Primărie

leader board 728 x 90 px

Soluția limitatoarelor rutiere, care a mai fost pusă în practică în trecut, este una agreată și de actuala administrație. Aceasta ține cont în special de cererile primite de la cetățeni sau de la asociațiile de proprietari. „Sunt mai multe zone în care vom amplasa calmatoare. În primul rând, e vizată strada Hezerișului, la ieșirea din oraș, unde se circulă cu viteză foarte mare, pe o stradă relativ îngustă. Avem aprobată deja amplasarea lor la două treceri de pietoni de pe acea stradă. La cererea asociațiilor de proprietari, vom pune calmatoare pe Splai și în cartierul Ștrand. Avem în vedere ambele maluri ale Timișului, în Cartierul Cotu Mic și pe malul opus, spre Butan Gas.”, precizează primarul Claudiu Buciu. Mai multe zone pentru amplasarea de calmatoare vor fi identificate cu sprijinul Poliției Rutiere. Până în prezent au fost identificate 12 locuri unde sunt necesare astfel de dispozitive, fără cele sesizate de cetățeni. Deși riscă să creeze ambuteiaje, soluția calmatoarelor este una relativ ieftină, la îndemână și în sprijinul pietonilor.