Prea mult praf și fum de la TMK!

Reșițenii din partea de sus a orașului sunt poluați continuu de TMK. Autoritățile au primit mai multe sesizări din partea cetățenilor din zonă cu privire la noxele degajate de furnalele combinatului.

În ciuda plângerilor referitoare la poluare pe care oamenii care locuiesc în cartierul Muncitoresc le depun la Primăria Reșița, oficialii de la Garda de Mediu spun că în zonă nu sunt probleme. Cel puțin, aceasta a fost declarația prim-comisarului Marius Cârpean pentru evenimentele ce au avut loc săptămâna trecută.

Această firmă a făcut investiții majore vis-a-vis de mediu. Am înțeles că săptămâna trecută a fost o problemă cu ridicarea de praf, cu mașinile care cărau de la o haldină de zgură. Nu a fost apanajul TMK-ului. Conducerea a spus că ei nu au nici o vină cu poluarea asta cu praf. Am trimis un control la firma respectivă, au fost într-adevăr niște mașini care au circulat și au ridicat praf. Le-a fost interzis lucrul respectiv”, declară Marius Cârpean, prim comisar Garda de Mediu.

leader board 728 x 90 px

În ciuda declarației sale, camerele de luat vederi ale reșițenilor au surprins cum praful din furnale s-a ridicat în aer. Indiferent că a fost vorba despre poluare sau nu, vestea bună este că în luna august, oficialii ruși opresc producția, după care vor investi o sumă importantă de bani în instalația de desprăfuire. În această perioadă, și din cauza temperaturilor ridicate, instalația de mediu funcţionează la capacitatea de 85%, astfel încât angajații să evite supraîncălzirea acesteia.

Comments

  1. Paul Damian says:

    Stimata doamna/domnisoara furnalele nu mai functioneaza de ani buni !