Prăpăd în Caraș-Severin! Un sfert din totalul deceselor cauzate de coronavirus, raportate în ultima lună!

explo 1000x200

Valul 4 al pandemiei a lovit puternic în bolnavii de COVID-19 din Caraș-Severin! Peste 23% din totalul deceselor în rândul persoanelor infectate cu coronavirus au fost înregistrate în ultima lună!

Aproape 4.000 de îmbolnăviri și 300 de decese au fost raportate în Caraș-Severin în perioada 10 octombrie – 8 noiembrie! Concret, într-o singură lună, la nivelul județului s-au înregistrat peste 20% din totalul infectărilor și aproape 25% din decese.

Deși la nivel național s-a observat o ușoară scădere a numărului de noi infectări, în Caraș-Severin s-au raportat peste 100 de noi cazuri și 12 decese în ultimele 24 de ore.

La polul opus, numărul vaccinaților este extrem de redus. Doar 90.000 de persoane din județ sunt vaccinate, peste 9.000 dintre ele doar cu prima doză. Și intenția de vaccinare este scăzută: 506 cărășeni au ales să facă o primă doză în ultimele 24 de ore, ceea ce reprezintă aproximativ jumătate față de cifrele de la mijlocul lunii octombrie.

În acest context, se organizează campanii de vaccinare în zonele rurale din Caraș-Severin. Din 29 octombrie și până în prezent, s-au desfășurat astfel de campanii cu echipe mobile în localitățile Berzovia, Forotic, Vărădia, Ciuchici, Berliște, Copăcele, Mehadica, fiind vaccinate în total 263 de persoane. Aceste campanii continuă în funcție de solicitările primăriilor.

Prefectul Cristian Gâfu solicită cetățenilor din Caraș-Severin să respecte, pentru sănătatea lor și a celor din jur, normele de prevenire și de combatere a COVID-19, cum sunt purtarea măștii de protecție astfel încât să acopere nasul și gura, spălarea și dezinfectarea mâinilor, păstrarea distanței de 1,5m. De asemenea, prefectul recomandă populației să se vaccineze, „vaccinarea fiind singura modalitate sigură și eficientă de a stopa pandemia Covid-19 și de a reveni la normalitate, la o viață fără restricții. În caz contrar, vom avea cu toții de suportat consecințele.”, a transmis Cristian Gâfu.

banner 970 x 250