Prânz cu preparate tradiționale și concert live în curtea unui castel din Timiș. Are loc un nou eveniment Banat Brunch

rudna marienhof
1000x100 (1)

Un nou eveniment gastronomic Banat Brunch are loc în acest weekend într-o locație inedită din județul Timiș. De data aceasta, turiștii pot degusta preparate tradiționale în curtea Castelului Nikolici, din Rudna. De asemenea, este pregătit și un concert live.

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș informează că sâmbătă, 7 august, va fi organizat un nou eveniment gastronomic Banat Brunch. Ediția din acest weekend va avea loc în satul Rudna, comuna Giulvăz, în curtea Castelului Nikolici.

Va fi un eveniment special, care își propune ca, dincolo de promovarea culturii gastronomice a zonei, să readucă în discuție importanța salvării patrimoniului arhitectural din satele bănățene și să pună în lumină istoria și frumusețea castelului care a aparținut cândva familiei nobiliare Nikolici”, au informat reprezentanții asociației.

castel mal

Astfel, cei care vor participa la eveniment vor degusta preparate tradiționale pregătite de gazda Maria Rademacher și de săteni, vor călători prin istoria locului și vor călca, la propriu, pe urmele familiei Nikolici, într-un tur ghidat de profesoara Florentina Popescu. De asemenea, participanții vor putea urmări filmul unui proiect realizat de arhitectul Daiana Maciulschi cu privire la cum își poate recăpăta castelul frumusețea de altădată.

Totodată, cu scopul promovării acestui obiectiv turistic, sâmbătă va concerta în curtea castelului și trupa The other you.

expressheadergeneral (1)

Conacul Nikolici de la Rudna, construit în anul 1780, a aparținut baronului Nikolici, membru al unei reprezentative familii sârbești din Ungaria de altădată. A fost cumpărat în anul 2002 și restaurat de soții Maria și Willie Radermacher.

Taxa de participare la evenimentul Banat Brunch este de 100 lei, iar mai multe informații sunt disponibile AICI!