„Practici prin care s-a sifonat banul public!”. Detașările la stat, frânate, inclusiv la clubul de sport din Timișoara

Guvernul condus de Ludovic Orban a votat lunea aceasta o serie de modificări ale Ordonanței 114, iar multe au impact direct și în Banat. Deputatul Ben-Oni Ardelean nu se sfiește să spună că anterior PSD a avut practici prin care a conectat oameni la „robinetul” de bani publici. Paradoxal, modificările privind detașările au impact asupra unui liberal, la Timișoara.

Ben-Oni Ardelean crede că încetarea detașărilor din mediul privat în cel public reprezintă o mare victorie pentru România. „PSD practica următorul lucru: angaja un om în privat, în orice firmuliță la colțul străzii, îi măreau salariul foarte mult și îl detașau în sfera publică. La nivelul ministerelor sunt 10-15% oameni detașați din firmele private. Este o practică imorală. Era nevoie de această corecție în sfera publică. Toate aceste practici trebuie analizate fiecare în parte. Au fost practici prin care s-a sifonat banul public.”, a explicat vicepreședintele PNL, Ben-Oni Ardelean.

Și totuși, un liberal e afectat!

Noua lege nu a lăsat doar pesediști fără ocupații la stat. Vasile Rușeț a fost detașat de însuși Nicolae Robu pentru a fi director la clubul SCM Timișoara, de la Asociația De Dezvoltare Intercomunitară Polul de Creștere Timișoara. Acum, Rușeț e direct afectat de lege. „Legea e lege pentru toată lumea. Întrucât și Polul de Creștere este asimilată entităților de drept privat, nu instituțiilor. Deși nu este o firmă, intră în prevederile legii. I-a încetat și domnului Rușeț detașarea.”, a explicat edilul.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

SCM Timișoara a apărut în toamna lui 2015. Primul Director a fost Radu Țoancă, care a dat și concurs după detașare, după care a urmat Rușeț. Acum va fi numit un nou interimat, până se va organiza concurs. „Astăzi i-am dat temă șefei de la Resurse Umane (n.r. Rodica Aurelian) să cerceteze situația de la SCM și să-mi propună o variantă legală prin care să putem asigura conducerea structurii. Organizarea concursului durează.”, a mai explicat Robu.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/