Povestea voluntarei merge mai departe!

Tragedia tinerei care pe data de 8 Martie și-a pierdut viața într-un grav accident rutier în timp ce se întorcea de la o acțiune de voluntariat i-a impresionat pe reprezentanții Episcopiei Caransebeșului, dar nu numai.

Să vină în sprijinul persoanelor nevoiașe din orașul Oțelu Roșu, reprezentanții Bisericii au luat decizia înființării unui centru de voluntariat, care poartă numele ,,Alexandra Florea”. Tânăra și-a pierdut viața după ce a participat la o acțiune caritabilă în Valea Bistrei. Povestea puștoaicei aflată la început de drum a șocat o țară întreagă, dar în același timp le-a și amintit oamenilor că trebuie să facă ceva pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc. În acest sens, reprezentanții Episcopiei au luat decizia ca centrul înființat la Oțelu Roșu să îi poarte numele.

,,Prin decizia Preasfințitului părinte Lucian, episcopul Caransebeșului, Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului, începând cu data de 12 aprilie 2014, a purtat numele «Alexandra Florea» în semn de omagiu și adâncă prețuire pentru activitatea social-misionară și cultural-artistică desfășurată de vrednica de pomenire Alexandra Florea în cadrul centrului de voluntariat și ca membru al trupei de teatru «Credo» ale Episcopiei Caransebeșului. Tânăra Alexandra Florea și-a pierdut viața sâmbătă, 8 martie 2014, în urma unui tragic accident de mașină pe drumul de întoarcere de la Oțelu Roșu, unde a participat la o acțiune caritabilă a Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeșului”, a declarat Casian Rușeț, purtătorul de cuvânt al Episcopiei, pentru Express de Banat.

Alimente pentru săraci

La doar câteva săptămâni după ce instituția bisericească a sprijinit înființarea obiectivului, activitatea tinerilor voluntari se face deja simțită printre oțelari. Într-un spațiu special amenajat în incinta casei de cultură, tinerii și-au pornit activitatea și au înființat, în colaborare cu autoritățile locale, o bancă de alimente pentru situațiile de urgență. Banca de alimente reprezintă strângerea mai multor produse neperisabile, strict necesare, pentru cazurile în care cineva se află în nevoie sau atunci când orașul se va întâlni cu situații neprevăzute de urgență.

Pe lângă alimente neperisabile, pentru banca de alimente s-au donat și pături, haine sau produse sanitare. Autoritățile locale au încercat să promoveze cât de mult s-a putut această idee, iar locuitorii au reacționat pozitiv și chiar au decis să facă donații pentru a contribui cu ceva. De asemenea, și oamenii de afaceri din oraș au promis că vor contribui, în funcție de posibilități, cu donații.

Mobilizare intensă pe plan local

„Centrul de voluntariat a avut o pornire foarte bună. Banca de alimente constă în întinderea unei mâini de ajutor persoanelor nevoiașe și este o rezervă pentru situațiile de urgență, în caz că ne vom întâlni cu acestea. De asemenea, voi face o adunare cu mediul de afaceri, alături de care vom stabili că vor contribui cu donații, în funcție de posibilități. Este foarte importantă materializarea acestei idei datorită faptului că Oțelu este un oraș cu probleme sociale deosebite. Sper ca prin acest centru de voluntariat să venim în sprijinul oamenilor pentru a le face viața puțin mai dulce”, a explicat edilul-șef, Luca Mălăiescu. Centrul de voluntariat a fost deschis cu mare fast și cu un spectacol, organizat de Episcopia Caransebeșului, pe data de 7 iunie, la casa de cultură din centrul orașului.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/