Povestea recepției de la Lupac continuă! Hurduzeu recunoaște că cel care suferă e județul Caraș-Severin

Povestea celei mai așteptate recepții din Caraș-Severin continuă! Este vorba despre depozitul de deșeuri de la Lupac, cel care ar fi trebuit să fie funcțional încă din 2015!

Cel mai recent termen înaintat de autorități a fost 14 septembrie. Anul curent. Însă, exact ca în povestea cu ciobănașul mincinos și lupul, nimeni nu mai crede într-o reușită. Desigur, 14 septembrie a trecut, la fel cum au trecut multe alte termene în ultimii doi ani, de când depozitul ar fi trebuit să fie funcțional. Cine e de vină? Anvergura proiectului și o dispută între antreprenor și inginer, după cum spune președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu.

„Ca să înțelegeți, nu va fi o recepție de genul că se merge acolo și într-o zi se finalizează tot. Și vom spune «gata, s-a finalizat recepția». E o suprafață mare, cu multe obiective, cu multe mijloace fixe, care trebuie verificate. Va fi o chestiune de durată. În acest moment, discuția a fost legată de manualul de operare și de cartea tehnică. O dispută între antreprenor și inginer. Inginerul este entitatea care asistă Consiliul Județean în buna implementare a acestui proiect. Există această dispută, având, într-adevăr de suferit județul Caraș-Severin. Sper ca acest lucru să se rezolve cât mai repede pentru a putea finaliza recepția la depozitul de la Lupac”, spune președintele forului.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Așadar, dacă și președintele Consiliului Județean speră, la fel trebuie să facă și primăriile din Caraș-Severin. Numai că viitorul nu sună deloc bine, așa că până și termenul indulgent al managerului de proiect, Victor Naidan – finalul anului – pare tot mai greu de atins.

CITEȘTE ȘI: Ce a făcut Caraș-Severinul cu zeci de milioane de euro?! I-a umplut de bani pe băieții deștepți, a adus primăriile aproape de faliment, iar cetățenilor le-a lăsat gunoiul sub nas!

banner maxagro