Povestea Radimnei și a bobului de fasole!

Un alt eveniment gastronomic, menit să țină piept temperaturilor tomnatice, va fi găzduit într-unul dintre satele dunărene. Prin urmare, răgimenții (sătenii din Radimna) pregătesc cu atenție scena (ceaunele) pentru prestația boabelor de fasole, în cinstea festinului culinar „Fasuliada” (20 octombrie), ajuns la cea de-a V-a ediție.

Localnicii, dar și pofticioșii din vecinătate sunt invitați, după „Ceaunul de Aur” (în care amfitrioană a fost ciorba de pește), după gulașul de la Măcești, să deguste și să afle care din nenumăratele ceaune deține ingredientul magic al celui mai reușit preparat din fasole.

Festinului culinar nu-i va lipsi muzica și voia bună. Programat să aibă loc în parcul din Radimna, începând cu ora 11.00, episodul gastronomic va fi condimentat de tradiție, de port popular, prin intermediul ansamblului de dansuri „Sveti Nikola Radimna”, menit să le capteze atenția pofticioșilor, în timp ce cazanele cu preparate sfârâie.

La continuitatea edițiilor „Fasuliadei” au colaborat: Uniunea Sârbilor din România, Organizația Locală Radimna, dar și Primăria Pojejena.

tmc 640