POVESTE DE VIAȚĂ. Cu reșițeanca Bianca Sasu, despre pasiunea pentru informatică, cheerleading și zbor

bianca sasu
po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Când era studentă la Universitatea din Würzburg-Germania, Bianca Sasu nici nu se aștepta la una dintre cele mai mari surprize pe care viața avea să i-o ofere.

I-a plăcut mult informatica, domeniu pentru care s-a pregătit încă din timpul liceului urmând profilul matematică-informatică la secția germană, de la Bastilia. Desigur, este vorba despre Liceul „Diaconovici-Tiez” din Reșița, care și-a consacrat în timp renumele de școală – rampă de lansare pentru numeroși adolescenți în făurirea unor cariere profesionale deosebite.

Bianca Sasu a profitat de toate oportunitățile ivite în timpul vacanțelor, atunci când în parteneriat cu instituții de învățământ din Germania și Austria, se organizau numeroase programe pentru tineret. Este vorba despre școli de vară și tabere cu diferite tematici: de mediu, jurnalism, cultură, artă și altele. A avut ocazia astfel, să ia contact cu o nouă cultură, altă educație și alte valori, să cunoască oameni, să facă față numeroaselor provocări de una singură și să-și formeze o opinie în legătură cu orașul și universitatea unde ar dori să-și petreacă studenția. „Sigur că o influență pozitivă a avut și un profesor, german nativ, aflat în stagiu la Timișoara, pe care îl cunoscusem din întâmplare și care m-a îndrumat și mi-a vorbit despre Universitatea Julius-Maximilians din Würzburg, una dintre cele mai vechi din Germania, fondată în anul 1402, și unde în prezent învață peste 28.000 de studenți.”, mărturisește Bianca.

A fost admisă și la informatică-engleză, specializare a Universității de Vest din Timișoara. Dar, a preferat studiul în străinătate, chiar dacă singură la părinți fiind, a plecat departe de casă. Spune că nu i-a fost greu și a reușit să se adapteze cu ușurință încă de la început. Cu siguranță, tânăra a ales cel mai bine pentru că mâna destinului a fost prezentă și în continuare!

La unul dintre cursurile de specialitate l-a întâlnit pe Ricardo. În ciuda numelui latin, el este german get-beget, dar cu nume latin primit de la părinții săi profund atașați de Spania, acolo unde tatăl său a profesat ca dascăl și au locuit cu întreaga familie pe parcursul mai multor ani.

bianca si roberto la scoala

Aici intervine surpriza din povestea aceasta specială, cu tineri frumoși, deosebiți și studioși, hotărâți să-și fundamenteze cariere strălucitoare. La absolvirea studiilor de licență, Bianca – în informatică, iar Ricardo – în informatică spațială, cei doi prieteni au ales Viena. Au schimbat țara pentru ca Bianca să își continue studiile cu un masterat în informatica medicală, iar Ricardo, care absolvise între timp și școala de pilotaj la Lufthansa să aibă primul contact cu zborul de linie. Bianca a urmat masteratul la Universitatea de Medicină din Viena. Iar dacă Ricardo a reușit să devină pilot la Austrian Airlines atunci și ea a reușit să treacă cu brio teste grele și probe eliminatorii fiind admisă în corpul însoțitorilor de zbor la aceeași companie. Șansa de a fi stewardesă i s-a ivit așa, pe nepusă masă, în primul an de studiu din capitala austriacă în baza programului de zboruri oferit studenților. Și iată cum tânăra reșițeancă, cu trăsături de top model, a reușit să îmbine utilul cu plăcutul (mai mult în timpul vacanțelor).

bianca si roberto

Bianca Sasu a împărtășit din experiență: „A fost minunat fiindcă mai bine de doi ani am zburat pe distanțe medii și scurte în diferite țări din Europa, dar am fost și în Iran, Armenia, Iordania, Rusia. Sunt extrem de bucuroasă pentru că în baza facilităților oferite de companie, am putut să-i iau în câteva călătorii și pe părinții mei. Împreună am vizitat Canada, Japonia, Tailanda și Mauritius. Iar cireașa de pe tort a fost bunica! Da, primul zbor cu avionul din viața ei, la vârsta de 79 de ani, într-o călătorie pe care i-am făcut-o cadou în Israel, pentru a vizita Ierusalimul. 

bianca si bunica

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

Era tare mândră la fel cum erau și mama și tata care au venit într-o cursă până în Cypru doar ca să ne vadă pe amândoi de serviciu împreună.”

bianca si familia in avion

Amintirile din timpul studenției și ale vremurilor frumoase petrecute în capitala austriacă au rămas în urmă. Bianca Sasu a revenit la Würzburg, acolo unde de  aproape trei ani lucrează la Clinica Universitară în domeniul informatic studiat și pentru care, vă spuneam, a făcut pasiune din timpul liceului. Specializarea pe care o are, o determină să rezolve probleme legate de configurări de softuri medicale, programe, platforme, evidențe, carduri. Este în permanent contact cu medici și asistenți, pentru implementări și optimizări, astfel încât totul să corespundă nevoilor zilnice și să funcționeze ca la carte. Pentru că este o persoană empatică și voluntară, atunci când este nevoie și este solicitată, asigură cu promptitudine servicii de traducător pentru vorbitorii de limba română aflați la tratament în Clinică.

Bianca Sasu a fost sportivă de performanță. A iubit gimnastica ritmică pe care a practicat-o timp de 13 ani, când locuia în Reșița. Spune că se pregătea între trei și patru ore în fiecare zi. A participat la numeroase concursuri naționale și internaționale, campionate școlare de unde s-a întors mereu cu numeroase premii. Cum s-ar zice, are competiția în sânge și niciodată nu a putut renunța la mișcare. Dovadă faptul că și acum se implică într-un sport cu notorietate americană dar care câștigă tot mai mulți adepți în întreaga lume și este foarte popular în Germania.

Ați auzit de cheerleading, sportul acela inventat pentru divertisment în pauza jocurilor de baschet practicat în echipă, în grupuri mici de către tinere acrobate care alcătuiesc piramide umane? Da, este vorba despre majorete! Majoretele au ajuns la un asemenea nivel de competiție încât cheerleadingul a fost recunoscut drept sport olimpic. Din anul 2024, se va concura și la această disciplină.

Ei bine, Bianca Sasu, a făcut parte din echipa orașului Würzburg, care a participat la Campionate regionale, clasată pe locul I, dar și din echipa din Viena cu care a reușit să iasă campioană la concursuri internaționale și să se califice la campionatele Europene, ocupând locul 7. Anul trecut și-a luat licența și în prezent antrenează junioare, fete cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani. „Nu e deloc simplu după cum s-ar crede. Se lucrează mult la piramide, la flic-flac-uri și la exercițiul foarte dinamic care trebuie prezentat în doar câteva minute. Pentru popularizarea acestui sport mergem prin parcuri, la târguri, la diferite evenimente artistice și competiții, la zilele orașului. E un mod foarte plăcut de a ne petrece timpul.”

bianca la cheerleading

Ce și-ar mai dori? Mărturisește cu sinceritate: „să fiu fericită! Și cei din jurul meu să fie sănătoși. În rest, las lucrurile să se întâmple. Acum aștept să vină vacanța fiindcă mergem în Jamaica…”

Bat clopote de nuntă pentru Bianca și Ricardo, devenit între timp pilot la Compania Lufthansa.  Și pentru că în curând se va întâmpla evenimentul, urarea „Casă de piatră”, e cea mai potrivită!

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/