Pot suna, dar nu ne dorim! Alarmele din Lugoj sunt din nou funcționale

semnal antiaeriana
1000x100 (2) STPT job 1000x200

Alarmele din Lugoj, care nu au funcționat cum trebuie sau sau aproape deloc în timpul exercițiului derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență au fost reparate.

Lucrările au fost efectuate de către electricienii solicitați prin Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei Lugoj.

„Acum în Lugoj avem nouă sirene funcționale, toate cu puterea de 5 kilowați. Acestea sunt amplasate la Gară, la Liceul Valeriu Braniște, la Liceul Coriolan Brediceanu, pe splaiul Campionilor, pe strada Țesătorilor, la Filatură, în Micro1 – pe strada Olari, pe strada Huniade și în cartierul Mondial Bocșei. Au mai fost trei, la ITL, Moara Clară și fostul Siloz, dar au fost desființate. Problemele au apărut din cauza cablurilor și legăturilor electrice foarte vechi, dar au fost rezolvate. Instalațiile au fost realizate în 1978”, ne-a spus Aurel Mustață, inspector de protecție civilă, în cadrul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Lugoj.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

Conform legislației în vigoare privind organizarea și asigurarea activității de înștiințare, avertizare, prealarmare și alarmare în situații de protecție civilă, semnalele de alarmare a populației, instituțiilor publice și operatorilor economici sunt alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană și încetarea alarmei. Semnalul „Alarmă aeriană” se compune din 15 sunete a patru secunde fiecare, cu pauză de patru secunde între ele. Semnalul „Alarmă la dezastre” se compune din cinci sunete a 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele. Semnalul „Prealarmă aeriană” se compune din trei sunete a 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. Semnalul „Încetarea alarmei” se compune dintr-un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de două minute.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/