Maratonişti pe bani puţini!

explo 1000x200

Cei aproximativ 600 de salariaţi ai Oficiului Judeţean de Poştă Caraş-Severin se confruntă cu noi probleme. Conducerea Poştei Române pregăteşte reducerea timpului de lucru cu până la patru ore şi vrea să diminueze salariile cu 25 sau 50 la sută pentru angajaţii din mediul urban şi rural. Asta nu înseamnă, însă, că poştaşii vor avea mai puţine pensii sau corespondenţe de împărţit cetăţenilor.

Această modificare reprezintă o consecinţă a normării activităţii salariaţilor din Poşta Română făcută de conducerea companiei în 2012. În urma acesteia vor fi afectaţi mai ales agenţii poştali şi factorii din mediul rural, dar şi oficiante din mediul rural şi din oficiile urbane. Sindicaliştii ameninţă, astfel, cu noi proteste.

Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România, filiala Caraş-Severin, a cerut o reformare în acest caz, dorind ca această problemă să fie justificată corespunzător. ,,Nu e un lucru normal şi corect, nici măcar nu s-au luat în calcul toate traseele. Dacă normarea încalcă într-un fel legea vom apela la instanţă”, a declarat pentru Express de Banat Ion Răitaru, liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, filiala Caraş-Severin.

Ce spun angajaţii

Potrivit acestuia, angajaţii sunt supăraţi şi nu pot fi de acord cu rezultatul acestei normări. ,,Pe lângă salariul mai mic, o altă problemă ar fi numărul de kilometri parcurşi zilnic de agenţii şi de factorii poştali. După părerea mea,  doar jumătate dintre ei se vor putea descurca în urma acestei modificări, restul confruntându-se cu mari probleme”, a mai adăugat Ion Răitaru.

La nivel naţional, aproximativ 6.000 de angajaţi ai Poştei Române vor suferi în urma acestei modificări. Potrivit preşedintelui Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, Matei Brătianu, citat de Mediafax, prin această reducere, conducerea companiei ar face, de fapt, concediere colectivă mascată, neplătind în felul acesta salarii compensatorii. Sindicaliştii vor face în perioada următoare acţiuni de protest atât în capitală, cât şi în judeţele în care situaţia o va impune.

Comments

  1. angel_radios says:

    imi place, place, place…… http://imfree.ro/radu23