Posibilităţi de reorientare profesională. 13 cursuri gratuite, organizate de AJOFM Caraş-Severin

Cursuri AJOFM
stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

Luna mărțișorului vine cu o veste îmbucurătoare pentru cărășenii care nu au o calificare sau vor să se recalifice într-o meserie.

„În cursul lunii martie se va organiza un curs de calificare în meseria de inspector securitate și sănătate în muncă, la Reșița, curs la care vor participa un număr de 20 de persoane înregistrate în evidențele instituției.”, se arată într-un comunicat de presă al AJOFM Caraș-Severin.

Tot în această perioadă se fac înscrieri pentru organizarea de cursuri în mai multe domenii de activitate. Astfel, printre meseriile vizate se pot aminti: agent vânzări, agent de securitate, bucătar, cameristă, îngrijitor bătrâni la domiciliu, instalator instalaţii tehnico-sanitare și de gaze, inspector securitate și sănătate în muncă, frizer-coafor-manichiură-pedichiură, lucrător finisor pentru construcții, electrician exploatare medie și joasă tensiune, lucrător în comerț, operator introducere, validare și prelucrare date, competențe cheie și îngrijitor spații verzi, cursuri ce vor începe în momentul completării claselor.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele înregistrate în evidențele AJOFM Caraș-Severin și care se regăsesc în una din următoarele situații:

– sunt șomeri;
– sunt absolvenți ai instituțiilor de învățământ;
– au obţinut statutul de refugiat sau beneficiază de altă formă de protecţie internaţională, conform legii sau se află în procedura de soluţionare a cererii de azil şi au acces pe piaţa muncii;
– sunt cetăţeni străini sau apatrizi care au fost încadraţi în muncă sau au realizat venituri în România sau care au drept de muncă pe teritoriul României;
– nu au putut ocupa loc de muncă după repatriere sau după eliberarea din detenţie;
– desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri lunare sau realizează venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

De asemenea, persoanele private de libertate beneficiază de cursuri gratuite de formare profesională.

Pentru detalii, persoanele interesate se pot adresa AJOFM Caraș-Severin (tel 0255/212160) sau pot vizualiza oferta de cursuri pe site-ul www.anofm.ro, la secţiunea dedicată AJOFM Caraș-Severin/„Persoane fizice/Cursuri de formare profesională”.

Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/