Investiție de 6 milioane de euro în Moldova Nouă

explo 1000x200

La malul Dunării se lucrează intens la ridicarea unor silozuri valoroase pentru comunitatea locală, dar și pentru agricultorii din toată zona de vest.

Firma Toepfer, care derulează acum o investiție de milioane de euro la Moldova Nouă, deţine în România o reţea de silozuri cu o capacitate totală de stocare de aproximativ 120.000 de tone, potrivit datelor Ministerului Agriculturii (MADR).

Potrivit Ziarului „Fiananciarul, „capacitatea silozurilor construite de trader la Moldova Nouă se cifrează între 20.000-25.000 de tone. În judeţul Caraş-Severin niciunul dintre principalii competitori ai acestuia, cu sediul central în Hamburg, nu este prezent. În plus, firma Toepfer investeşte 6 milioane de euro şi într-o instalaţie pentru încărcarea şi descărcarea cerealelor la Dunăre. Investiţia într-un proiect de tip greenfield, cum este cel de la Moldova Nouă, este o mişcare surprinzătoare din partea traderului, în condiţiile în care în ultimii ani casa de comerţ cu cereale a preferat să achiziţioneze silozuri construite anterior. Planul firmei vizează extinderea reţelei locale de silozuri la 16 unităţi, prin construcţia mai multor unităţi noi pe Dunăre, a unui terminal de export în portul Constanţa, dar şi achiziţia unei flote de barje”.

toepfer1
Lucrările se apropie de final

Miza este imensă, în condiţiile în care numai recoltele de grâu şi porumb valorează 4,5-5 miliarde de euro în fiecare an. Şi alţi traderi, precum Cargill sau Ameropa, au făcut achiziţii în ultima perioadă, relatează același ziar.

Joburi pentru locuitori
„Adună cerealele din vest și le transportă pe Dunăre. Am avut discuții când au cerut autorizarea construcției. E posibil să le și aducă la Moldova Nouă pentru distribuirea în zona de vest. Cu construirea silozurilor, portul a devenit funcțional. Investiția este mare și se vor crea locuri de muncă, ceea ce este îmbucurător pentru locuitori, dar și pentru veniturile care vor crește bugetul orașului”
, a declarat primarul orașului Moldova Nouă, în exclusivitate, pentru Express de Banat.

toepfer3
Investiția se ridică la 6 milioane de euro