Porți deschise pentru gugulanii ce vor să fie arheologi pentru un weekend!

Sfârșitul de săptămână va aduce la Caransebeș un eveniment care-i va încânta în primul rând pe iubitorii de istorie. Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță își va deschide larg porțile și le va arăta curioșilor dedesubturile istorice ale zonei noastre.

Evenimentul va fi organizat în primul rând pentru elevi, care cu mic, cu mare sunt așteptați să viziteze săpăturile arheologice din zona Caransebeșului și să pună întrebări pentru a afla cât mai multe despre istoria locului.

Zilele Porților Deschise vor începe încă de vineri, la Castrul Roman de la Tibiscum Jupa. Conducerea Muzeului le-a pregătit vizitatorilor, pe lângă expoziții inedite, și un program care-i va extazia pe iubitorii de istorie, aceștia având posibilitatea să admire îndeaproape săpăturile arheologice efectuate până acum pe cele trei șantiere din zonă.

„Am hotărâtdeschidem porțile să arătăm lumii cercetarea pe care o facem. Avem în această vară trei zone pe care le investigăm. Duminică vom lăsa deschise și săpăturile pe care le avem aici în zonă, în special pentru elevi și pentru cetățenii din zona rezervației arcului arheologic din Tibiscum. De asemenea, vom face demonstrații și vom avea expuse materiale arheologice”, a explicat Adrian Ardeț, directorul Muzeului Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță.

Foto: ziarullumina.ro