Popovici i-o întoarce lui Dunca: „Zgomotul elicopterului îl împiedica să audă nevoile muritorilor de rând“

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, a reacționat prompt la declarațiile făcute de președintele ales al CJ, Romeo Dunca, referitoare la deficiențele pe care le-a invocat acesta în cazul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Dunca făcea trimiteri la modul incorect prin care s-au achiziționat produsele alimentare la această instituție. În replică, Popovici îi spune acestuia, într-o postare pe Faceboiok, că poartă o pălărie prea mare pentru capul lui.

„Am mai spus-o și observ că domnul Dan Romeo Dunca insistă să îmi confirme: habar n-are ce s-a întâmplat în ultimii patru ani în Caraș-Severin. E de înțeles, nici n-avea cum să afle de la așa înălțime, plus că zgomotul elicopterului îl împiedica să audă nevoile muritorilor de rând. Numai că atunci când te vezi pe cap cu o pălărie prea mare, ar fi mai bine să taci și să te bucuri că o ai. Greu, nu-i așa?
Văd că, peste noapte, domnului Dan i-a crescut inima atât de mult, încât îi pasă de bătrânii și copiii instituționalizați. Bineînțeles că habar n-are câte persoane sunt în acest sistem, la fel cum habar n-are ce proiecte s-au făcut în ultimii patru ani. Îl informez, deși nu e treaba mea să îi fac lecțiile, că pentru copiii și bătrânii instituționalizați din Caraș-Severin, dar și pentru familiile nevoiașe s-au investit, în ultimii patru ani, 15,63 milioane de lei, iar proiecte în valoare de peste 90 de milioane de lei sunt încă în derulare. Adică peste 20 de milioane de euro pentru sistemul de asistență socială“, îl asigură fostul vicepreședinte al CJ.

leader board 728 x 90 px

Popovici nu se lasă doar cu prezentarea acestor cifre și speră ca cel care va coordona de acum înainte DGASPC să aibă măcar același rezultat pe care le-a avut el în ultimii patru ani în care i-a revenit sarcina de a coordona Direcția. „O altă aberație scoasă din negura minții face referire la faptul că s-au cumpărat cartofi cu 3 lei/kg, când în piață sunt cu 1 leu/kg. Nici nu vreau să îmi imaginez ce achiziții se vor face de acum înainte la Consiliul Județean, dacă președintele instituției n-are habar că totul se cumpără printr-un sistem, platforma publică de achiziții publice. Se numește SICAP, domnule președinte! Iar acest sistem public de achiziții nu e un SRL, nici Piața Reșița Sud, să mergi cu traista și să cumperi ce ai chef. În încheiere, îmi permit să dau un sfat celor care s-au trezit peste noapte utili comunității. Când vreți să-i arătați pe alții cu degetul, demonstrați că v-ați și documentat“, a concluzionat în postarea sa de pe Facebook Ionuț Popovici.