Popa nu stă la discuții! Taie contractele pentru lucrări în ritm de melc

ioan popa

Primăria Reșița a reziliat unul dintre cele patru contracte cu firma care a câștigat licitația pentru anveloparea a cinci blocuri din oraș, trei în zona centrală și alte două în Govândari. Decizia vine în contextul în care aceasta nu a reușit să respecte graficul lucrărilor.

Reabilitarea termică a Blocului 27 de pe Bulevardul Republicii va fi scoasă din nou la licitație anul viitor, după ce municipalitatea a reziliat contractul cu executatul lucrării. Ioan Popa, primarul Reșiței, spune că renunțarea la contract s-a făcut pe cale amiabilă, cu acordul părților, constructorul luându-și angajamentul să se mobilizeze și să se ocupe serios de celelalte lucrări rămase.

Este o chestiune ușor neplăcută, dar pe care trebuie să o facem publică. O firmă din București a câștigat patru contracte, pe patru loturi: două blocuri pe zona Gării de Sud, un bloc în spatele Sălii Polivalente, și blocurile 20 și 27 de pe Bd-ul Republicii, ambele cu patru scări fiecare. În momentul în care am sesizat că lucrările decurg prost, și că nu se mișcă într-un grafic rezonabil, am convocat la Primăria Reșița constructorul și l-am rugat să abandoneze măcar una dintre lucrări și să se concentreze pe celelalte trei. Am obținut acordul să reziliem amiabil Blocul 27, pe care îl vom rescoate la licitație, probabil, în luna ianuarie, și oamenii se vor concentra, spun ei, pe celelalte lucrări rămase. Suntem foarte atenți la graficul de lucrări, din nefericire firma respectivă nu a reușit să se mobilizeze așa cum trebuie, și sper ca acest duș rece să-i determine să le facă pe celelalte trei în condiții bune.”, a declarat primarul Ioan Popa.

anvelopare bloc

Edilul îi asigură pe locatarii Blocului 27 că nu se va renunța la proiectul european și că anveloparea imobilului se va face negreșit. „E adevărat că este un disconfort major pentru cetățeni, oamenii nu înțeleg ce se întâmplă. Am auzit și discuții de genul că primăria nu le-a dat banii și că din cauza aia nu se întâmplă nimic acolo. Nu! Primăria Reșița a accesat un program european, banii sunt, banii vin, doar că nu reușesc să-și mobilizeze ei angajații. Este o problemă sistemică, pentru că matematic, la câte lucrări sunt în România, ele nu vor putea fi realizate toate, pentru că nu avem atâția constructori. Doar cei tenace, cei care se vor ține de constructori vor reuși să finalizeze lucrările.”, a mai spus edilul Reșiței.