Popa nu mai vrea imobilele lui Valentin Armașu! Opoziția din CL reacționează și se opune!

ioan popa

La finele lunii octombrie 2020, consilierii locali aprobau proiectul de hotărâre privind cumpărarea a două imobile, unul în suprafață de 569 de metri pătrați și celălalt de 283 de metri pătrați, situate în fosta curte a Prescom, proprietate extratabulară a lui Valentin și Adina Armașu. Mai precis, este vorba de magazinul de mobilă și hala de depozitare. Achiziționarea celor două imobile era necesară pentru extinderea aleii de promenadă și cea a rețelei pistelor de biciclete.

Între timp, lucrurile s-au complicat, pe cele două imobile punându-se sechestru de către DIICOT, iar primarul Ioan Popa a revenit asupra HCL 331/27.10.2020 cerând revocarea sa. Proiectul a fost introdus miercuri pe ordinea de zi a ședinței ordinare și supus dezbaterii, dar în absența primarului Ioan Popa, opoziția din Consiliul Local Reșița nu s-a mulțumit cu explicațiile venite din partea secretarului Lucian Bucur și a votat împotrivă. Odată cu revocarea HCL 331/27.10.2020 se debloca și suma de 420.685 de lei, reținută în contul Primăriei Reșița, pentru achiziționarea celor două construcții.

Contactat de expressdebanat.ro, edilul Reșiței a precizat că în strategia de dezvoltare a municipiului au intervenit modificări, ajungându-se astfel la concluzia că nu mai este oportună și necesară achiziționarea celor două construcții, proprietate privată extratabulară a lui Valentin și Adina Armașu.

„În locația respectivă aveam un investitor, cel care a făcut Altexul, care era interesat să achiziționeze teren acolo, ca să se facă magazinul, și noi am vrut să străpungem, ca să putem trece din zona Kaufland, Lidl, Altex spre Penny. Acolo era o strangulare, și atunci am solicitat colegilor mei să fie de acord să cumpărăm cele două spații în urma unei evaluări. Între timp am aflat că era pus sechestru DIICOT pe ele, s-au complicat lucrurile, iar noi am găsit o breșă ca să putem face o subtraversare dintr-o parte în alta, mai îngustă, într-adevăr, fără să permită pista de bicicletă și de trotuar, dar în contextul acesta s-a rezolvat problema și am spus că nu mai cumpărăm, ca să nu mai blocăm nici suma alocată inițial pentru achiziția celor două construcții. Noi nu putem cumpăra imobilele de la Armașu pentru că ele sunt blocate de DIICOT. Și am solicitat revocarea acestui HCL, tocmai pentru a debloca suma de bani. Nu e problemă, o să o facem la ședința viitoare! Se poate ca colegii mei să nu fi înțeles despre ce e vorba și de asta să nu fi votat pentru acest proiect de hotărâre. Asta este, se mai întâmplă!”, a declarat Ioan Popa.